ZOOM cu clasa la Cetatea de Scaun a Sucevei: copiii pot vizita cetatea din fața calculatorului

ZOOM cu clasa la Cetatea de Scaun a Sucevei!

Elevii pot vizita Cetatea de Scaun a Sucevei, prin intermediul aplicației ZOOM, cu ajutorul unui muzeograf care, folosind un dispozitiv smart, îi va ghida prin încăperile cetății și va oferi, în timp real, informații inedite și răspunsuri rapide la întrebările participanților.

„Ideea ne-a venit la sfârșitul lunii mai, atunci când, folosind aplicația ZOOM, am adus copii din Suceava și Hunedoara împreună, în timp real, prezentându-le Cetatea de Scaun a Sucevei. Plecând de la această plăcută experiență, propunem cadrelor didactice care folosesc aplicația ZOOM o altă modalitate de a vizita, împreună cu toată clasa, Cetatea de Scaun”, spun reprezentanții Muzeului Național al Bucovinei.

Programarea este obligatorie, pentru a putea primi link-ul întâlnirii, precum și parola, cu care se poate face conectarea. Copiii, din fața calculatorului, pot vizita Cetatea de Scaun a Sucevei cu ajutorul muzeografului care, folosind un dispozitiv smart, îi va ghida prin încăperile cetății. Copii vor primi informații despre istoria acestui monument istoric, muzeograful îi va „conduce” prin cetate până în curtea interioară, le va arăta orașul Suceava așa cum se vede de pe terasele cetății, îi va provoca pe copii la discuții și le va răspunde la întrebări.

La finalul vizitei on line, cadrele didactice vor primi materiale – teste, rebusuri, fișe de lucru, cu care, prin joc și învățare, copiii să-și completeze cunoștințele nou dobândite. Acestea pot fi descărcate și de pe pagina de facebook a cetății: Cetatea de Scaun a Sucevei – Suceava Princely Fortress.

Cadrele didactice interesate de acest mod de a descoperi tainele Cetății de Scaun a Sucevei împreună cu elevii se pot programa la numărul de telefon 0784 – 275644, sau pe adresa de email: cetate@muzeulbucovinei.ro și vor primi un email de confirmare, care conține invitația pentru întâlnire și parola de conectare.

„Așadar, profitând de tehnologia smart, vă propunem un tur ghidat, virtual, al Cetății, cu toată clasa deodată (până când vremurile ne vor da voie să interacționăm, din nou, în grupuri mai mari).  Aceste tururi ghidate virtuale oferă posibilitatea cadrelor didactice de a realiza unele lecții de istorie într-un mod interactiv”, au mai precizat sursele citate.

Activitățile educaționale se desfășoară de luni până vineri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*