„Festivalul Internațional al Viei și Vinului Vrancea – Bachus” va avea loc în perioada 21 – 23 octombrie

„Festivalul Internațional al Viei și Vinului Vrancea - Bachus” va avea loc în perioada 21 - 23 octombrie

Consiliul Județean Vrancea organizează în fiecare toamnă în luna octombrie „Festivalul Internațional al Viei și Vinului Vrancea – Bachus”, ajuns în acest an la ediția a XXVIII-a, care va avea loc în perioada 21 – 23 octombrie.

Programul din acest an al „Festivalului Internațional al Viei și Vinului Vrancea – Bachus” include Concursul Național de Vinuri „Bachus” (ediția a XI-a), care va avea loc la Domeniile Panciu și expoziția de produse tradiționale vrâncene „Fabricat în Vrancea” (ediția a II-a), care se va desfășura în Crângul Petrești.

Concursul Național de Vinuri „Bachus” reunește an de an în Vrancea profesioniști din domeniul vinului și promovează vinurile de calitate. Concursul este deschis următoarelor categorii de produse viti-vinicole: vinuri, vinuri spumante, băuturi spirtoase, iar termenul limită pentru primirea probelor în concurs este 18 octombrie.

Expoziția de vinuri și de produse tradiționale „Fabricat în Vrancea” are rolul de a promova Vrancea din punct de vedere oenologic, tradițional și cultural.

De asemenea, Centrul Cultural Vrancea, instituție subordonată Consiliului Județean, va organiza sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 16.00, la Sala Balada din Focșani un eveniment de tradiție, concursul național de interpretare a cântului tradițional „Cântece de Viță Veche”, ediția a XIII-a, la care vor participa 12 concurenți din toate zonele etnofolclorice ale țării, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani.

Festivalul Internațional al Viei și Vinului Vrancea – Bachus reprezintă o oportunitate pentru producătorii autohtoni de a-și expune și promova produsele, precum și pentru a dezbate probleme de interes comun privind viticultura.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*