Zboruri din Timișoara către patru noi destinații, din septembrie

Aeronava Wizz Air. FOTO Facebook/Wizz Air

Partenerul Aeroportului Timișoara, compania aeriană Wizz Air, va aloca din septembrie a treia aeronavă bazei de la Timișoara și va deschide 4 destinații noi, cu zbor direct din Timișoara: Billund (Danemarca), Doncaster/Sheffield (Marea Britanie), Nuremberg și Baden Baden (Germania). Toate destinațiile vor avea o frecvență de două ori pe săptămână.

Tot din luna septembrie, compania va suplimenta zborurile către Londra Luton (de la 7 zboruri pe săptămână, la 12 zboruri), spre Memmingen (de la 3 zboruri la 5), Bari, Dortmund și Charleroi Bruxelles (de la 2 la 3 zboruri săptămânale). Două zboruri – spre Tel Aviv și Bologna – vor avea o frecvență mai redusă, de la 3 la 2 fiecare.

”Pentru Aeroportul Timișoara, introducerea acestor rute este bine-venită deoarece reflectă un interes al populației regiunii de vest pentru aceste destinații, dar și al locuitorilor din zonele deservite de cele patru aeroporturi pentru Timișoara. Partenerul nostru, Wizz Air, a făcut studii de piață și s-a consultat îndelung cu administrația aeroportului înainte de a lua decizia de a introduce aceste patru noi destinații și de a crește frecvențele pentru celelalte cinci. Ne dorim ca aceste curse să atragă nu doar români care doresc să călătorească spre aceste destinații dar și cetățeni din zona de deservire a acestor aeroporturi pentru a vizita zona de vest a României și viitoare capitală culturală a Europei.
Aeroportul Timișoara este legat de Wizz Air printr-o colaborare benefică a ambelor părți și, în primul rând, benefică milioanelor de pasageri care au utilizat facilitățile de zbor oferite de compania aeriană la Aeroportul Timișoara. Iar dovada cea mai bună a excelentei colaborări în interesul clienților noștri, pasagerii, este creșterea numărului de zboruri și destinații planificată pentru 2019”, a declarat directorul aeroportului Timișoara, Daniel Idolu.

RUTE NOI WIZZ AIR DE LA TIMIȘOARA

Destinație Zile de operare Data de începere Tarife de la***
 

Nuremberg

 

miercuri, duminică 1 septembrie 2019 99 RON
Doncaster/Sheffield

 

marți, sâmbătă 3 septembrie 2019 99 RON
Billund

 

marți, sâmbătă 3 septembrie 2019 99 RON
Karlsruhe/Baden-Baden luni, vineri 2 septembrie 2019 99 RON

Odată cu introducerea acestor destinații, va crește numărul zborurilor săptămânale efectuate de compania Wizz Air pe Aeroportul Timișoara va crește cu 16 curse, de la 42 la 58 de zboruri săptămânale. Din septembrie, compania aeriană Wizz Air va opera 19 destinații cu zbor direct din Timișoara, cu legături în 9 țări.

Prima cursă Wizz Air la Timișoara a fost în 31 octombrie 2008 – Londra-Timișoara-Londra, și de atunci, a transportat aproape 5 milioane de pasageri de la baza din Timișoara. În 2018, compania a transportat peste 730.000 de pasageri spre și din Timișoara.

FRECVENȚE WIZZ AIR CRESCUTE PE RUTELE DIN TIMIȘOARA

Destinație Zboruri săptămânale Lună de începere
Bari 3 de la 2 septembrie 2019
Brussels Charleroi 3 de la 2 septembrie 2019
Dortmund 3 de la 2 septembrie 2019
Memmingen/Munich West 5 de la 3 septembrie 2019
London Luton 12 de la 7 septembrie 2019

„Suntem încântați să anunțăm alocarea celei de-a treia aeronave la baza din Timișoara. Această investiție înseamnă mai multe locuri de muncă în România în cadrul Wizz Air, dar și multe oportunități accesibile de călătorie pentru clienții români. Mai mult, înseamnă și mai multe rute interesante spre Europa, cu acces facil la din ce în ce mai multe destinații pentru pasagerii din Timișoara. Sperăm că cele patru noi zboruri din Timișoara către destinații interesante cum ar fi Billund în Danemarca, Baden-Baden și Nuremberg în Germania și Sheffield în Marea Britanie vor fi bine primite de pasagerii noștri. Suntem siguri că noile curse vor aduce și mai mulți călători internaționali și vor consolida relațiile de business dintre România și restul Europei. Echipajul nostru prietenos, alcătuit din colegi români, este nerăbdător să vă întâmpine la bordul aeronavelor WIZZ!”, Tamara Vallois, Head of Communications la Wizz Air

De ce sunt importante aceste destinații?

Billund – Danemarca este un oraș cu numai 6000 de locuitori, însă atrage anual peste 3 milioane de turiști deoarece este locul unde s-a născut și s-a dezvoltat o adevărată industrie în zona jucăriilor. Dacă în anii 30 era o inovație, astăzi toți copiii se joacă cu LEGO. Billund are astăzi nu doar fabricile marelui grup de jucării, ci și un parc tematic pe 14 hectare și un resort de distracții pentru toată familia. Astăzi, Billund este locul în care familiile cu copii, și nu numai, își pot petrece o săptămână, fără să se plictisească.

Odată cu legătura aeriană Doncaster – Sheffield, românii care locuiesc în centrul Marii Britanii, vor avea o destinație mult mai accesibilă pentru a veni în Timișoara. Întreaga regiune este foarte ofertantă și pentru turiști, dar și pentru industrie, fiind specializată pe industria metalurgică, și pentru mediul universitar – deoarece în Sheffield există o universitate importantă. Manchester, aflat la două ore distanță este un pol important pe piața de birouri din Marea Britanie. Aici sunt deschise birouri ale unor companii mari din toată lumea. Din acest motiv, și cei care lucrează în zona centrală a Marii Britanii vor putea fi atrași să viziteze Timișoara și regiunea de vest.

Nuremberg – Germania este un oraș important din Bavaria, centru turistic și economic. Compania Siemens are un rol foarte important din punct de vedere economic, fiind cel mai mare angajator din zonă. O treime din agențiile de cercetare din Germania se află în această regiune. Din punct de vedere turistic, este un oraș forte ofertant, centrul fiind inclus în patrimoniul mondial UNESCO, alături de orașele vecine – Bamberg, Regensburg, Rothemburg. De asemenea, există o comunitate românească importantă în regiune.

Karlsruhe – Baden Baden acoperă o regiune situată în estul Franței și vestul Germaniei. Karlsruhe este polul economic, cu port la fluviul Rhin, centre de afaceri axate pe știință și tehnologie, IT și cercetare. Baden Baden este cea mai cunoscută stațiune balneară și de agrement a Germaniei, cu băi de pe vremea Imperului Roman, cu centre spa de lux și dispune de toate facilitățile pentru petrecerea timpului liber în natură sau în interior, pentru relaxare. Strasbourg care găzduiește sediul Parlamentului European este la doar 40 de km de Baden Baden. În apropiere se află și Heidelberg, una dintre cele mai vechi și prestigioase universități din Europa. Mannheim este una dintre cele mai active zona industriale din această parte a Germaniei.

În concluzie, se mărește zona europeană accesibilă direct din Timișoara și în același timp Banatul și Timișoara au șanse sporite de a fi vizitate de turiști europeni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*