FOTO Ziua Națională a Turismului Rural este sărbătorită în Duminica Floriilor. Maria Stoian, ANTREC: “Celebrăm o interacțiune cu istoria vie”

Ziua Națională a Turismului Rural este sărbătorită în Duminica Floriilor. FOTO ANTREC

Ziua Națională a Turismului Rural este sărbătorită în Duminica Floriilor. Această sărbătoare a devenit deja o tradiție marcată de ANTREC an de an în zone devenite specfice turismului rural.

Debutând în anul 2004, manifestări principale ale Zilei Naţionale a Turismului Rural au fost celebrate în localităţi precum: Fundata, Şirnea, Moieciu, Bran, Râşnov, Prejmer, Rucăr, Dragoslavele, Sărata Monteoru, Iaşi, Tismana-Peştişani, Horezu, Alba Iulia, Albac, Turia-Băile Balvanyos, Praid, Focşani, Târgu-Neamţ, Agapia, Sibiel, Răşinari, Botiza, Poiana Stampei, Ciocănești, Vama, Eșelniţa, Crişan-Tulcea.

Organizatorii consideră această zi o însumare de valori şi de repere ale autenticităţii ospitalităţii româneşti ce fac din România o destinaţie de excelenţă, turismul rural fiind un veritabil etalon în acest sens.

Totodată, Ziua Naţională a Turismului Rural este asociată cu deschiderea unui nou sezon turistic, proprietarii de pensiuni din toate colţurile ţării sărbătorind alături de turişti această zi.

În anul 2018, Anul Centenarului Marii Uniri, vom accentua promovarea ofertelor turismului rural din localitățile istorice, spre care trebuie să ne îndreptăm și mai mult atenția.

De asemenea, ei și-au propus o mult mai strânsă cooperare în vederea desfăşurării unor programe comune între ANTREC România şi ANTREC Moldova-Basarabia, printr-un schimb activ de informaţii, vizite comune, itinerarii şi proiecte.

„Încă din anul 1994, activitatea ANTREC România s-a concentrat pe valorificarea potențialului rural şi natural, promovând inclusiv turismul cultural și istoric, atât pe plan național, cât și internațional, ca membri activi ai EuroGites. Deși rădăcinile sale existau, agroturismul a pornit aproape de la zero, dezvoltându-se foarte mult, și prin eforturile noastre și prin ale localnicilor. Cu toții am înțeles că este bine pentru toată lumea să valorificăm tradițiile, păstrând o autenticitate cu care localnicii se mândresc, dar și o autenticitate cu care turiștii pot să interacționeze iar noi să o promovăm sub formă de pachete turistice. În zone bogate în file de istorie precum Oituz, Mărăști, Mărășești, Câmpulung-Rucăr-Bran,Valea Jiului, Hațeg, Sibiu, Predeal și multe altele, pe lângă pensiunile pe care le avem, am adus turiștii mai aproape de comunitatea locală. O interacțiune cu istoria încă vie. Nu este de ajuns să deprindem informații din manualele și muzeele de istorie. Trebuie să aducem, să „educăm” turiștii, mai ales copiii şi tinerii, la fața locului în localitățile de care am amintit. Acolo istoria le va fi „predată” de bătrâni și urmași ai acestora care poartă-n amintire și grai acea perioadă, narând-o ca și când ieri s-ar fi întâmplat. Un asemenea tezaur imaterial este un element pe care ANTREC și-l propune să-l evidențieze și mai mult, mai ales în această perioadă!” a declarat conf.univ.dr. Maria Stoian – fondator ANTREC România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*