VIDEO 27 septembrie, Ziua Mondială a Turismului: La mulți ani, România turistică!

Sigla de turism a României - Explore the Carpathian Garden. FOTO MT
Sigla de turism a României - Explore the Carpathian Garden. FOTO MT

În fiecare an, pe data de 27 septembrie, 159 de state şi peste 500 de membri afiliați, componente ale Organizației Mondiale a Turismului (OMT), agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite, sărbătoresc Ziua Mondială a Turismului – un adevărat un prilej de conștientizare a importanței turismului la nivel mondial, cât și a valorii sale sociale, culturale și economice.

În perspectiva acestei celebrări, reprezentanții OMT stabilesc o temă anuală de dezbatere, punând astfel în prim-plan probleme de actualitate. În contextul situației extraordinare provocate de pandemia SARS-CoV-2, pentru 2020, tema stabilită este „Turismul şi dezvoltarea rurală”, sprijinirea acestor comunități pentru care turismul înseamnă oportunitate fiind esențială.

Tema „Turismul şi dezvoltarea rurală” subliniază capacitatea unică a sectorului de a contribui la dezvoltarea economică și, în egală măsură, de a oferi oportunități, precum crearea unor noi locuri de muncă, inclusiv în acele comunități care altfel ar fi lăsate în urmă. Ziua Mondială a Turismului din acest an promovează, de asemenea, rolul important pe care îl joacă turismul în conservarea și promovarea culturii și a patrimoniului din întreaga lume.

Celebrarea unei Zile Mondiale a Turismului a fost stabilită în cadrul sesiunii Adunării Generale a OMT din septembrie 1979, de la Torremolinos (Spania), pentru data de 27 septembrie, când se aniversează şi adoptarea statutului OMT (1970). Aceasta a fost sărbătorită pentru prima oară în întreaga lume în anul 1980.

Mesajul secretarului de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Emil-Răzvan Pîrjol, cu prilejul Zilei Mondiale a Turismului:

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*