Zăpada încurcă traficul din Suedia. Turiștii sunt sfătuiți să rămână acasă

Mașină în zăpadă. FOTO isakarakus
Mașină în zăpadă. FOTO isakarakus

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Regatului Suediei că, în conformitate cu datele prezentate de Institutul Meteorologic și Hidrologic local, pentru regiunile Gävleborg și Västernorrland a fost emis cod portocaliu de ninsoare, cu afectarea circulației auto.

Pentru alte regiuni, afectate de ninsoare și vânt puternic, s-a emis cod galben: Dalarna, Örebro, Värmland, Västmanland, Uppsala și Jämtland. Regiunile Jämtlandsfjällen și Lapplandsfjällen.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46.736.985.463.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*