Intervenție a salvamontiștilor dâmbovițeni în ajutorul unui turist căruia i s-a făcut rău pe munte

Intervenție a salvamontiștilor dâmbovițeni în ajutorul unui turist căruia i s-a făcut rău pe munte. FOTO Salvamont Salvaspeo Dâmbovița

Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a intervenit în seara zilei de vineri, 24 septembrie, în urma unui apel venit din partea Dispeceratului Național Salvamont, în ajutorul unei persoane, ce făcea parte dintr-un grup de patru turiști, aflați pe traseul Șaua Strunga – Podul cu Flori, care acuza stări de rău și vomă.

Echipa de patru salvatori, de la Baza montana Peștera, a ajuns la victimă în aproximativ 35 de minute, iar după evaluarea medicală, echipa de prim răspuns a constatat faptul că persoana care avea nevoie de ajutor medical era deshidratată și hipotermică, din cauza vântului puternic, precipitațiilor și temperaturii scăzute.

Toți cei patru turiști au fost transportați în condiții de siguranţă de către salvatorii montani la o unitate de cazare de la baza muntelui.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile și lăsării întunericului, acțiunea de salvare a durat trei ore și jumătate, timp în care victima împreuna cu grupul și bagajele acestora au fost transportate pedestru pe o zona de abrupt, pana la utilaje.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*