Patru turiști din București, salvați după ce s-au rătăcit pe muntele Tătaru

Patru turiști din București, salvați după ce s-au rătăcit pe muntele Tătaru. FOTO Salvamont Dâmbovița

Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița aflată la Baza de salvare montană Peștera a fost alertată, duminică noapte, în jurul orei 19.00, să intervină în sprijinul a patru turiști din Bucureşti.

„Date fiind condiţiile meteo nefavorabile cu ninsoare și vânt, stratul nou de zăpadă depus și vizibilității scăzute odată cu lăsarea întunericului, aceştia s-au abătut de la traseul marcat, fiind greu de reperat în pădure, necesitând intervenția prompta a salvatorilor”, spun reprezentanții Salvamont Dâmbovița.

Echipa de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a pornit către zona specificată de turiști – muntele Tătaru, alegând cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor și a stratului de zăpadă depus, cu risc crescut de avalanșă, aceştia au fost nevoiți să aleagă un traseu alternativ pentru a ajunge în condiții de siguranţă la cei aflați în dificultate.

Patru turiști din București, salvați după ce s-au rătăcit pe muntele Tătaru. FOTO Salvamont Dâmbovița

O a doua echipă, formată tot din doi salvatori montani, a fost mobilizată pentru a veni în sprijinul colegilor, iar turiștii au fost reperați în jurul orei 00.30. Acțiunea de salvare s-a încheiat la 02.45, când cei patru, împreuna cu salvamontiștii, au ajuns la cabana Bolboci, unde aveau parcate autoturismele.

„Specificam faptul că turiștii nu aveau afecțiuni medicale, erau extenuați și puţin speriați, dar, odată cu vederea salvatorilor, starea lor s-a schimbat în bine. Pe întreg parcursul operațiunii de căutare/ salvare, echipa de salvatori a menținut permanent legătura cu ei”, au mai transmis sursele citate.

Patru turiști din București, salvați după ce s-au rătăcit pe muntele Tătaru. FOTO Salvamont Dâmbovița

Turiștii ce doresc să ajungă în zona montană a județului Dâmbovița sunt sfătuiți să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor și condiţiile meteo. Echipa Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița atrage atenția asupra pericolului de avalanșă ridicat din zona montană a județului Dâmbovița, pentru următoarele zile.

Telefoane utile:

  • Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685
  • Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 (0salvamont)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*