Atenţionare de călătorie în Japonia: Condiții meteo nefavorabile

Castelul Osaka, Japonia. FOTO Cătălin Legănel

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Japonia că autoritățile nipone au emis prognoze pentru căderi masive de zăpadă în zonele de coastă, de-a lungul Mării Japoniei.

Astfel, sunt prevăzute intensificări ale precipitațiilor sub formă de ninsoare, cu acumulări importante de zăpadă în prefectura Niigata și regiunea Hokuriku.

În acest context, autoritățile nipone recomandă precauție în deplasările pe drumurile naționale, existând riscul producerii de avalanșe și acumulări de zăpadă importante, care pot genera întreruperi în circulația auto și feroviară.

De asemenea, oficialii niponi prognozează că, în apropierea peninsulei Noto, Prefectura Ishikawa, presiunea atmosferică scăzută va determina intensificări ale vântului și fulgere.

Informații actualizate despre situația meteo în Japonia pot fi accesate pe site-ul Agenției Meteorologice Japoneze: https://www.jma.go.jp/jma/indexe.html.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tokyo: +81 (0)3 3479 1804, +81 (0)3 3479 0431, +81 (0)3 3479 0432, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României în Japonia: +81 (0)80 4461 4465.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://tokyo.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*