Cursele aeriene Tel Aviv – Constanța încep mai devreme față de anii precedenți. Primul zbor va avea loc pe 25 iunie, iar ultimul pe 1 septembrie

Turiștii au aterizat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. FOTO Cătălin SCHIPOR

Compania Meshek Wings, unul dintre cei mai importanţi touroperatori din Israel, începe în premieră zborurile către Litoral din 25 iunie, practic cu 1-2 săptămâni mai devreme decât anii precedenți, când cursele Tel Aviv – Constanța debutau în preajma zilei de 5 iulie și se încheiau la sfârșitul lunii august. Ultimul zbor va fi pe 1 septembrie, iar cursele vor avea loc în fiecare marți și joi.

Meshek Wings, care a lansat primele curse charter către țara noastră în 2013, a crescut foarte mult traficul către România comparativ cu alți ani, în 2019 aducând 40.000 de turiști iar în acest an estimarea fiind de 45.000 de turiști.

Anul trecut, Meshek Wings a organizat, la Poiana Brașov, un eveniment al unei firme furnizoare de electricitate din Israel, cu 600 de participanți, iar în acest an este în negocieri avansate cu companii care vor aduce grupuri mari, de peste 800 de persoane.

”Acum doi ani am adus, din Israel, un grup de 900 de persoane, la un eveniment organizat la hotelul InterContinental din București. Grupurile mari venite la reuniuni ale companiilor, pe lângă partea de MICE și de turism de afaceri, reprezintă și un potențial mare de promovare a României. O parte dintre aceștia descoperă potențialul turistic al României și vor reveni ca turiști de leisure. La ora actuală, deci în sezonul de iarnă, merg foarte bine circuitele dedicate familiilor dar și circuitele pentru persoane care își caută mâncare specială. Din acest an o să ne axăm, cu puterea noastră de negociere și de promovare, pe partea de incoming pentru România, și pe alte piețe, precum Spania și Polonia. În plus, dorim să aducem turiști străini în România și din alte țări pe care le vom anunța la momentul potrivit. Pe de altă parte, ne așteptăm la sprijinul mai puternic al autorităților pentru ceea ce înseamnă incoming, pe care îl consider – și nu este doar părerea mea – unul dintre motoarele importante ale României în ceea ce privește economia. Nu dorim neapărat sprijin financiar, ci sprijin în domeniul legislației și al promovării, lucruri care trebuie făcute ca să putem crește volumul de turiști, așa cum am făcut-o de pe piața israeliană, și de pe alte piețe”, subliniază Meidan Butnaru.

Acesta amintește că banii intrați din România din incoming, așa cum sunt cei 180 de milioane de dolari generați de Meshek Wings, rămân integral în țară, susțin economia națională și reprezintă export de servicii.

Meshek Wings a înregistrat o creștere semnificativă a turiștilor din Israel pentru sezonul de iarnă, mai precis pentru perioada decembrie – ianuarie. În acest interval, turiștii au preferat destinațiile București și Valea Prahovei, cu Sinaia și Predeal. Pe de altă parte, vânzările pentru Litoralul românesc au început în acest an, în premieră pentru piața israeliană, în luna decembrie. Pe partea de evenimente și congrese, delegațiile din Israel preferă Poiana Brașov și București, datorită capacității mari de cazare.

Pentru sezonul 2020, turiştii israelieni aleg, în continuare, pe Litoralul românesc, în special în stațiunile Mamaia şi Neptun. Pe Valea Prahovei, pe lângă Sinaia şi Predeal, Bran a început să atragă din ce în ce mai mulţi turişti din această țară.

”Turistul israelian mai cheltuiește, în medie, încă circa 300 de dolari, pe lângă pachetul turistic care include cazare și transport cu avionul, care se ridică, în medie, la 600 de dolari. Dacă facem un calcul, turiștii aduși de mine prin Meshek Wings au cheltuit, de-a lungul timpului, în România, punând un preț mediu de 900 de dolari per turist inclusiv toate cheltuielile extra-pachet turistic, peste 180 de milioane de dolari”, susține Meidan Butnaru.

De ce vin turiștii israelieni în România? Potrivit consultanților Meshek Wings, chiar dacă nu avem infrastructură foarte bine pusă la punct, noi, românii, trebuie să folosim avantajele turistice. România este o destinație foarte bună pentru familişti. Oraşele mari și stațiunile din preajma acestora oferă multe atracții. Pe Litoral avem telegondola, Aqua Park, în Bucureşti avem acum parcuri de distracţie gen Therme, Edenland, mall-uri, iar pe munte avem Dino Parc, Parc Aventura, Zao Planet, Aquapark Paradisul Acvatic și multe altele.

La ora actuală, Meshek Wings este lider de incoming în România pe partea de grupuri organizate atât pe Litoralul românesc, cât și pentru produsele city break în București și pe Valea Prahovei și Poiana Brașov în sezonul de vară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*