Noi rute de zbor în 2020: Ce destinații pot descoperi românii

Trafic aerian în condiții de iarnă. FOTO Cătălin Schipor
Trafic aerian . FOTO Cătălin Schipor

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a adunat toate rutele noi de zbor cu plecare din aeroporturile din România pentru a ajuta călătorii să descopere noi destinații de vacanță. Pagina dedicată rutelor care urmează să fie deschise în 2020 prezintă cele mai mici prețuri pentru biletele de avion dus-întors corespunzătoare zborurilor directe.

Transportul aerian devine din ce în ce mai folosit, ceea ce face ca ofertele companiilor aeriene să se diversifice pentru a valorifica potențialul călătorilor români. Astfel, operatorii low cost își continuă expansiunea din țara noastră, adăugând destinații noi sau crescând frecvența zborurilor către destinațiile existente prin achiziția de noi aeronave sau relocarea lor în bazele din România. Echipa momondo a identificat 19 destinații noi către care românii pot zbura direct, beneficiind de tarife reduse și orare de zbor convenabile.

Rute noi de zbor cu plecare din București în 2020

Compania românească Blue Air a anunțat primul zbor către Munchen pe 15 Iunie, la scurt timp după introducerea zborului Eurowings către Stuttgart (21 Mai). Cei care preferă destinații cu temperaturi mai ridicate se vor bucura de adăugarea rutei către Kavala, orașul grecesc țintit de românii care obișnuiau să meargă în insula Thasos pentru a își petrece concediul de vară. Zborul va fi operat de Ryanair și va funcționa doar în perioada 6 Iunie – 26 Septembrie.
Compania Wizz Air a anunțat încă 3 rute cu plecare din București, care vor face drumurile către orașele europene mai ușoare și mai rapide: Lyon (începând cu 2 Iunie), Praga (începând cu 1 Iulie) și Sevilla (începând cu 4 Iulie). Pe lângă aceste noi destinații, adăugarea unor noi aeronave la flota care operează zboruri din București ajută și la creșterea numărului de curse pe alte rute, ceea ce ar trebui să genereze și scăderi de prețuri sau menținerea unor tarife minime pe o perioadă mai lungă de timp.

Rute noi de zbor cu plecare din Iași în 2020

Oferta de zboruri cu plecare din Iași s-a îmbogățit constant în ultimii ani și se pare că acest trend nu se va opri nici în acest an. Cele mai multe destinații noi au fost anunțate de către compania Wizz Air, care a programat deja încă 6 rute începând cu vara 2020. Se va zbura mai mult către orașele din Italia, prin deschiderea curselor către Bari, Torino (1 August) și Verona (3 August), iar Barcelona (1 August), Berlin și Londra (2 August) completează lista de oferte noi a companiei.
Tot către Verona va zbura și Blue Air începând cu 16 iunie, iar din această concurență a operatorilor de zbor vor avea de câștigat în special călătorii, beneficiind de orare de zbor diferite și prețuri mai atractive.

Rute noi de zbor cu plecare din Bacău în 2020

Zona Moldovei se dezvoltă din punctul de vedere al traficului aerian și prin cursele noi care vor pleca din Bacău. Compania românească Blue Air a anunțat începerea zborurilor către 6 noi destinații, începând cu vara acestui an: din 15 iunie călătorii vor putea zbura din Bacău către Atena, Birmingham, Copenhaga, Larnaca, Oslo sau Stuttgart.

În ceea ce privește rutele noi din Cluj-Napoca, în acest moment doar Ryanair a anunțat deschiderea curselor către Londra (Stansted) începând cu 2 Aprilie 2020.

Compania Aeriană Orașul de plecare Destinația Lansarea rutei
Blue Air București Munchen 15 Iunie 2020
Blue Air Iași Verona 16 Iunie 2020
Blue Air Bacău Atena 15 Iunie 2020
Blue Air Bacău Birmingham 15 Iunie 2020
Blue Air Bacău Copenhaga 15 Iunie 2020
Blue Air Bacău Larnaca 15 Iunie 2020
Blue Air Bacău Oslo 15 Iunie 2020
Blue Air Bacău Stuttgart 15 Iunie 2020
Wizz Air București Lyon 2 Iunie 2020
Wizz Air București Praga 1 Iulie 2020
Wizz Air București Sevilla 4 Iulie 2020
Wizz Air Iași Barcelona 1 August 2020
Wizz Air Iași Bari 1 August 2020
Wizz Air Iași Torino 1 August 2020
Wizz Air Iași Berlin 2 August 2020
Wizz Air Iași Londra (Southend) 2 August 2020
Wizz Air Iași Verona 3 August 2020
Ryanair București Kavala 6 Iunie 2020
Ryanair Cluj Londra (Stansted) 2 Aprilie 2020
Eurowings București Stuttgart 21 Mai

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*