În Maramureș se țin serbările Lenkerului

În Cavnic oamenii se întrec cu sania tradițională - lenker. FOTO cdcultura-cavnic.ro

Pe 10 februarie, turiștii sunt așteptați în localitatea Cavnic din judeţul Maramureş, pentru a participa la ediţia a XIV –a evenimentului ,,Serbările Lenkerului”.

Evenimentul este organizat de Casa Orășenească de Cultură Cavnic şi Primăria oraşului Cavnic şi se va desfăşura începând cu orele 10:00, pe drumul care face legătura cu localitatea Băiuţ (lângă Coliba Dacilor).

Lenkerul este sania cu volan inventată de locuitorii oraşului Cavnic încă din anul 1930, iar în zilele noastre, ingeniosul vehicul este sărbătorit anual de comunitate, de regulă în luna februarie, când la Cavnic este zăpadă din plin.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*