Valențele și potențialul Deltei Dunării, prezentate în premieră la Târgul de Turism al României

Peisaj din Delta Dunării. FOTO APDLT
Peisaj din Delta Dunării. FOTO APDLT

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, în parteneriat cu Consiliul Județean Tulcea, cu sprijinul administrațiilor publice locale din cadrul Primăriei Municipiului Tulcea, Primăriei Orașului Sulina, Primăriei Jurilovca,  Primăriei Luncavița și Primăriei Crișan, alături de operatori economici importanți, participă în premieră, la Târgul de Turism al României, organizat, în perioadă 22 – 25 februarie 2018, la ROMEXPO.

Standul Destinației Turistice Deltă Dunării și Dobrogea de Nord vine în întâmpinarea strategiilor naționale de dezvoltare economică sustenabilă a României și implicit a județului Tulcea, prin încurajarea valențelor ecologice și prezervarea naturii și a ecosistemelor, încurajând, totodată, comunitătile locale să se implice în dezvoltarea activitătii turistice prin promovarea tradițiilor folclorice și gastronomice specifice aceste zone.

În acest sens, am pregătit un program care să îi conducă pe vizitatorii standului, într-o călătorie printre valorile și unicitatea Destinației, prin intermediul momentelor artistice de muzică tradițională, susținute de Ansamblul Artistic Baladele Deltei al Municipiului Tulcea, Ansamblul de Chitare „Andantino” din Luncavita”,  Corul Rușilor-Lipoveni “Sinicika” din Crișan-Mila23, Ansamblul de dansuri grecești “Odyssea”, Corul Rușilor-Lipoveni  “Juravli” din Jurilovca, Corul Comunității Ucrainienilor din România și Ansamblul de dansuri grecesti “Artemis” din Sulina.

De asemenea, vizitatorii se vor delecta cu o parte din produsele tradiționale dobrogene prin  degustarea de vinuri, oferite de Alcovin – Vinuri de Măcin și a produselor  din peste”Deltaica” și “DeltaMar”.

Vizitatorii Standului Destinației Turistice Deltă Dunării și Dobrogea de Nord,  vor putea participa la o tombolă cu premii oferite de membrii și partenerii Asociației de Management al Destinației Turistice Deltă Dunării, constând în sejururi în Destinația Turistică Deltă Dunării și Dobrogea de Nord.

Datorită unicității Deltei Dunării, a faptului că Destinația turistică înglobează, alături de Deltă, zonă de litoral,  rezervația Munții Măcinului, la care se adaugă monumentele istorice și religioase, au fost transmise invitații către factori decizionali din arcul guvernamental, precum și către membrii ai corpurilor diplomatice, acreditate în România, în vederea confirmării rolului și ponderii acestei destinații în turismul regional, precum și în dezvoltarea acestei industrii.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*