VIDEO Ludovic Orban: „Este evident că sectorul Horeca este afectat în continuare”

Premierul Ludovic Orban, la Conferința Națională a Industriei Ospitalității

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, la Conferința Națională a Industriei Ospitalității, că este evident că sectorul HoReCa este afectat în continuare de pandemia de COVID-19. Întrebat dacă există posibilitatea ca restaurantele să se închidă din nou, el a spus că în localitățile în care va fi depășită rata de infectare, se va lua decizia restricționării activității.

„Este evident că sectorul Horeca este afectat în continuare. Există o reticență din partea oamenilor de a se duce, cum se duc de obicei, la restaurant, sau de a efectua deplasări în scop turistic. Acestea sunt niște efecte pe care nu le putem noi controla în vreun fel, ca atare este clar o reducere a veniturilor”, a explicat Orban.

El a menționat mai multe forme de sprijin la care Guvernul s-a gândit pentru această industrie, precizând că a fost gândit un program de granturi și un sistem de vouchere pentru zona turistică.

Pe de altă parte, el le-a cerut reprezentanților industriei să impună respectarea regulilor de siguranță și distanțare în unitățile pe care le administrează.

„Vreau să vă rog pe de altă parte să căutați să impuneți în restaurante, hoteluri, respectarea regulilor, pentru că e evident că avem de-a face cu o creștere a numărului de cazuri, care este determinată de creșterea interacțiunilor sociale ca urmare a multor activități care au fost reluate, începând cu 1 septembrie. Asta e solicitarea mea către dumneavoastră: să fiți alături de noi și să încercați să asigurați respectarea regulilor în locațiile pe care le aveți în administrare. Noi încercăm să dăm semnale de încredere. Pentru că realitatea este că la hotel, dacă se respectă regulile, probabilitatea este foarte mică de îmbolnăvire. Și în restaurante, dacă se respectă regulile, posibilitate de transmitere a virusului este redusă, cu condiția respectării regulilor: maximum șase persoane la masă, cu distanță între mese”, a mai spus primul ministru.


Întrebat dacă există posibilitatea ca restaurantele să se închidă din nou, el a explicat că decizia restricționării activității în această industrie va putea fi luată numai în localitățile în care va fi depășită rata de infectare, de peste 1,5 cazuri la mia de locuitori. Măsurile vor fi însă valabile numai o perioadă, până când procentul revine sub acest prag.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*