Ghiudem, sugiuc, giugiuc, bucate cu istorie veche, prezentate la Constanța

"Ghiudem, sugiuc, giugiuc" un alt eveniment din seria Experientelor Dobrogene dedicat tatarilor dobrogeni si nu numai. FOTO Evenimente Dobrogene

Joi, 9 august, 2018, de la ora 13.30 se va desfășura la cafeneaua tătărească Jade Oriental Café de pe Aleea Nalbei din Constanța evenimentul “Ghiudem, sugiuc, giugiuc” ce face parte din seria de Experiențe Dobrogene, proiect inițiat de Inomar Cluster în colaborare cu Țăranii Dobrogeni și Asociația Wild Art.

“Ghiudem, sugiuc, giugiuc” reprezintă un alt eveniment din seria Experiențelor Dobrogene dedicat tătarilor dobrogeni și nu numai, poveștilor nomade și bucatelor cu istorie veche. De data aceasta ghiudemul si sugiucul ne vor purta într-o lume veche care a pătruns și în Dobrogea noastră.

Enise Ali,gazda evenimentului și Sunai Cadir ne vor oferi spre degustare, cu multă savoare, ghiudem și sugic, preparate în propriile bucătării. Proaspete sau afumate şi uscate, condimentate, cu un gust puternic dar nu agresiv ghiudemul și sugiucul sunt preparate realizate din carne de oaie şi pulpă de vită. Se amestecă astfel carnea cu condimentele şi se lasă la macerat, iar pasta obţinută se amesteca în acelaşi fel, în fiecare zi, pentru a omogeniza ingredientele. În cazul ghiudemului, pasta obţinută se “ambalează” conform reţetei originale în “fund de oaie”, dar se poate folosi şi maţ de vită.

Bucatele vor fi insotite de istoriile prof. univ. dr. Nuredim Ibram si prof. univ. dr.Marian Cojoc, care alături de Stănică Enache, președinte Inomar Cluster, Ioana Moroșanu, președinte Țăranii Dobrogeni și Laura Stroe, președinte Asociația Culturală Wild Art invită publicul la un inedit eveniment menit să promoveze Dobrogea multiculturală, multietnică, savuroasă ,cu povești felurite și oameni interesanți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*