Piesa Billy șchiopul este pusă în scena Teatrului de Stat Constanța de regizorul Vlad Massaci

Scenă din Billy Schiopul. FOTO Marian Adochitei

Teatrul de Stat Constanța a programat pentru seara de duminică, 6 octombrie, ora 19:00, spectacolul Billy șchiopul de Martin McDonagh, o comedie neagră despre dragoste și cruzime.

Billy este schilodul din Inishmaan, cel tratat cu totală lipsă de considerație, ba chiar cu agresivitate de celelalte personaje, dar care, paradoxal, se dovedește, în final, a fi iubit de toți. De fapt, relațiile dintre toate personajele sunt fruste, cu replici dure, fără menajamente. O comunitate de oameni pentru care nu doar că nu există corectitudine politică, dar chiar elementara bună-cuviință este suspendată deseori. Și totuși aceasta este doar aparența, ceea ce ne determină să evaluăm mai atent alternativa din comunitățile „civilizate”, în care sub corectitudine formală, politețe sau lingușiri se ascund pragmatismul rece și lupta crudă pentru supraviețuire.

„Billy șchiopul este un spectacol al contrastelor, răsturnărilor de situație, disimulării și umorului crud. Dar și o poveste a solidarității, dragostei și mai ales a demnității. Umorul fin, atenția la detalii, ironia și sensibilitatea regizorului Vlad Massaci ridică piesa Billy șchiopul la rangul de capodoperă“, scrie Revista Cultura

În spectacolul de la Teatrul de Stat Constanța, regia este semnată de către Vlad Massaci iar scenografia poartă amprenta Iulianei Vîlsan. Producția se bucură de o distribuție remarcabilă:

  • Nicodim Ungureanu (Johnnypateenmike),
  • Vlad Lință (Billy),
  • Laura Crăciun (Kate),
  • Mirela Pană (Eileen),
  • Mihai Sorin Vasilescu (Mammy),
  • Marian Adochiței (Babbybobby),
  • Andrei Cantaragiu (Doctorul),
  • Otilia Nicoară (Helen),
  • Mircea Siromașenco (Bartley).

„Textul lui Martin McDonagh vorbește despre umanitatea celor care par sălbatici, cruzi și lipsiți de orice empatie, dar care în sinea lor păstrează multă milă, înțelegere și dragoste pentru semeni. Personajul principal, însă, este limbajul. E un text despre cum oamenii simpli, neștiutori în ale corectitudinii politice, folosesc limba ca să exprime ce gândesc, nu ca să ascundă ce gândesc“, spune Vlad Massaci, regizorul spectacolului.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*