FPTR: „În acest weekend sunt așteptați pe litoralul românesc peste 100.000 de turiști”

FOTO Arhiva CTnews.ro
Imagine cu plaja din sudul litoralului. FOTO Arhiva CTnews.ro

Chiar dacă ploile din luna iunie au îndepărtat turiștii de litoralul românesc, programul ”Litoralul pentru Toți” a avut un succes deosebit și a reprezentat un test pentru operatorii de pe litoral, greu încercați de restricțiile impuse în anul 2020 în contextul apariției virusului Sars-Cov-2, apreciază Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Potrivit reprezentanților FPTR, deși luna iulie a adus cu întârziere vacanța elevilor, după terminarea examenelor de bacalaureat familiile de români cu copii, clienții fideli ai litoralului românesc sunt așteptați în număr mare pe litoral.

„Deoarece tarifele nu au fost majorate față de anul trecut, iar meteorologii nu ne mai amenință cu furtuni, în acest weekend sunt așteptați pe litoralul românesc peste 100.000 de turiști”, precizează sursele citate.

Stațiunea Mamaia se menține în continuare în topul tarifelor de pe litoral, acestea variind în funcție de categoria de confort, începând de la 220 lei/ noapte o cameră la un hotel de două stele, ajungând și la 2.000 lei/ noapte un apartament privat cu trei camere. La polul opus se află stațiunile din sudul litoralului, cu tarife care încep de la 200 lei/ noapte la un hotel de 2 stele, până la 1.800 lei / noapte un apartament la un hotel de cinci stele.

„Cel mai probabil stațiunile Costinești și Vama Veche, recunoscute ca centre ale distracției pe litoral, vor fi asaltate și în acest weekend de tineri vizitatori și localnici, care vor opta pentru aceste destinații datorită în principal a prețurilor mai mici la mâncare și băutură”, spun reprezentanții FPTR.

Potrivit estimărilor, gradul mediu de ocupare pe litoral în acest weekend în structuri clasificate va fi de aproximativ 75 la sută, mai mare în stațiunile Mamaia și Eforie Nord (80 la sută) și mai mic în sudul litoralului (70 la sută).

„Cu toate că în perioada următoare tarifele vor crește, având în vedere apropierea vârfului de sezon, românii vor dori să își petreacă concediul în condiții de siguranță în țara lor, astfel este de așteptat ca gradul de ocupare al hotelurilor și altor structuri de cazare clasificate să crească și mai mult”, au estimat membrii FPTR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*