#CONCURS Câștigă 5 invitații duble la evenimentul cultural al lunii mai: “Seară de Balet” la Casa de Cultură din Constanța

Afișul evenimentului "Seară de Balet"
Afișul evenimentului "Seară de Balet"

GoNEXT susține evenimentele culturale, oriunde ar fi ele, iar Constanța are nevoie de asemenea ocazii deosebite.

Pe 20 mai, la ora 19.30, Casa de Cultură din Constanța se transformă pentru câteva ore în centul cultural al orașului de la malul mării. Cei mai buni balerini din România urcă pe scenă pentru “Seara de balet”. Spectacolul este susținut de 12 prim soliști ai Operei Naţionale Bucureşti, atât români, cât şi din Japonia și Spania, în faţa a peste 700 de spectatori.

GoNEXT pune la bătaie 5 invitații duble pentru acest spectacol în premieră. Tot ce ai de făcut este să urmezi acești trei pași:

1. Dai LIKE Paginii de Facebook “GoNEXT” – facebook.com/GoNextRo

2. Lași un comentariu la această postare pe Facebook și tag-uiești persoana cu care vrei să mergi la teatru.

3. Dai un SHARE (Public) la această postare pe Facebook.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 15 mai, după ora 17.00. 

”Spre deosebire de un spectacol de balet obișnuit, această Gală se adresează publicului larg, care nu trebuie să fie familiarizat cu baletul pentru a se bucura de momentele artistice. Este un spectacol foarte energic, compus din fragmente din repertoriul internațional. Am extras și am pus pe scenă ce e mai bun. Publicul va fi ținut în suspans de o multitudine de tipuri de dans – clasic, contemporan, neoclasic – unde balerinii vor depăși limitele corpului omenesc”, declară Ross Freddie Ray, managing partner și fondator al “Ross Freddie Ray Productions”, compania care organizează evenimentul.

Printre coregrafi se numără: Ross Freddie Ray, Marius Petipa, Gheorghe Iancu, Renato Zanella, Vasily Vainonen, Joseph Mazilier, Ben Van Cauwenbergh.

„Misiunea companiei este de a readuce baletul în rândul populației așa cum a reușit cu mare succes Andre Rieu în domeniul muzicii clasice. În trecut, baletul era dedicat aristocraţiei şi regalităţii, iar societatea privea spectacolele de balet ca un prilej de a se întâlni, femeile îşi etalau rochiile frumoase iar bărbaţii schimbau opinii politice. Vrem ca acest spectacol să devină evenimentul lunii în Constanța. Publicul va fi întâmpinat pe covorul roşu şi cu decoraţiuni de flori, iar adulţii vor primi un pahar de şampanie la sosire. La sfârşitul spectacolului, publicul este invitat la o sesiune de autografe, va avea ocazia să cunoască staturile serii şi să facă poze cu acestea”, declară Francesca Baciu, managing partner și fondator al “Ross Freddie Ray Productions”.

Pe lângă titluri renumite, precum Carmen, Lacul lebedelor, Romeo și Julieta sau Giselle, organizatorii vor prezenta și două premiere pentru piața românească. Prima, ”Pas de polca”, va reprezenta un moment de un dinamism debordant, combinat cu eleganța și rafinamentul stilului englezesc de dans. Coregrafia îi aparține lui Ross Freddie Ray. A doua premieră este ”Lebăda” inspirată din coregrafia făcută de Mihail Fokin pentru legendara balerină Anna Pavlova dar transpusă într-o viziune contemporană și realistă, care va fi dansată de către Andra Ionete, prim solistă a Operei Naționale București.

Publicul va avea ocazia să vadă nume de rezonanță pe scena românească și internațională, precum Ovidiu Matei Iancu – prim solist al Operei Naţionale Bucureşti, fost solist senior la Tulsa Ballet, Cristina Dijmaru – prim solistă a Operei Naţionale Bucureşti, Robert Enache – prim solist al Operei Naţionale Bucureşti şi câştigător al Galei Premiilor Operelor Naţionale și Bogdan Canila, prim solist al Operei Naţionale Bucureşti, directorul artistic al spectacolului. Cel din urmă a reușit să asambleze, într-un singur spectacol, spuma repertoriului internațional, pe muzica lui Ceaikovski, Strauss, Bizet sau Prokofiev și, ca atare, spectatorii vor fi încântați și din punct de vedere auditiv.

Un alt moment inedit va fi prezentat pe muzica Mariei Tănase, unde doi balerini spanioli vor dansa în cel mai pur stil românesc.

Printre spectatori se vor număra și grupuri de turiști. De asemenea, touroperatori specializați pe incoming, deci care aduc turiști străini, s-au arătat interesați de continuarea acestor spectacole în plin sezon.

”Constanța are o istorie bogată în artă şi dans, şi sperăm că evenimentul nostru va atrage atât constănţeni, cât şi turişti, atât români, cât şi străini, deoarece limbajul baletului este universal, iar aceştia vor vedea că România are talente extraordinare. Deşi multe ţări au litoral şi mare, consider că litoralul românesc şi oraşul Constanţa au un farmec aparte. Pe lângă asta, Casa de Cultură este un teatru superb şi potrivit organizării unui astfel de spectacol. Teatrul este important pentru spectator, dar şi pentru balerini. Este important ca spectacolul să se desfăşoare pe o scenă bună şi într-o sală mare, care îţi oferă altă energie!”, subliniază Ross Freddie Ray.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*