Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia. Este anunțată o grevă în sectorul transportului public

Steag Grecia. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că miercuri, 17 aprilie 2024, vor fi organizate greve în sectorul transportului public, la nivel național, cu o durată preconizată de 24 ore, fiind posibile perturbări majore în circulația mijloacelor de transport public.

Ca urmare a declarării participării la acțiunile de protest a mai multor categorii profesionale, se vor înregistra modificări în programul transportului public, după cum urmează:

–        autobuzele nu vor circula între orele 05:00-09:00 și 21:00-24:00;

–        metroul, trenurile și trenurile suburbane (proastikos) nu vor circula 24 de ore, în data de 17 aprilie 2024;

–        taxiurile nu vor circula între orele 5:00-15:00.

De asemenea, conducerea Federației Maritime Panelene a hotărât în ​​unanimitate să participe la greva națională de 24 de ore, ca urmare nu va circula nicio navă care oferă servicii de transport maritim, nici feriboturile.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088).

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena (+306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*