Expoziție inedită din Bucovina, la Muzeul Național Liechenstein

Expoziției de fotografii „Bucovina, mănăstirile trăiesc“

Muzeul Bucovinei a început itinerarea europeană a expoziției de fotografii Bucovina, mănăstirile trăiesc, realizată de artistul fotograf german Oliver Mark. Prima oprire a fost la Muzeul Național Liechenstein.

Vernisajul expoziției a avut loc pe 20 martie și s-a desfășurat în prezența Excelenței sale Vlad Vasiliu, ambasadorul României în Elveția, a doamnei dr. Caroline Hilti, membru fondator al Consiliului Liechtensteinisches Landesmuseum, a directorului Muzeului Național Liechenstein, dr. Rainer Vollkommer, a directorului Muzeului Bucovinei, dr. Constantin Emil Ursu, a directorului Muzeului de Artă Ion Irimescu, Falticeni, preotul Teodor Brădățanu și a preotului Iachint de la mănăstirea Sf.Ioan Iacob Corlățeni, Pojorâta și nu în ultimul rând a autorului Oliver Mark.

Colaborarea cu Oliver Mark, a început în 2017 cu expoziția de fotografie Beruehmtheiten- Celebrități, deschisă la Muzeul de Istorie.

Ca urmare a acestei fructuoase colaborări, în perioada 28 aprilie – 10 mai 2018, Oliver Mark a realizat un fotoreportaj intitulat Viața monahală din Bucovina, la mănăstirea Moldovița și la Schitul de călugări Rarău, observând și înregistrând pe pelicula viața din mănăstire. Imaginile surprinse de fotograful artist, prezentă publicului european specificitatea , dramatismul și spiritualitea profundă a vieții din mănăstirile ortodoxe din Bucovina.

Expoziția, care cuprinde 30 de fotografii, este însoțită de catalogul cu lucrările realizate de Oliver Mark, în perioada cât a stat la cele două mănăstiri și va sta în Liechenstein până pe 2 iunie 2019.

Următoarea etapă expozițională va fi la Berlin în luna iunie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*