FOTO VIDEO Delta Dunării este pregătită să-și primească turiștii cu ocazia sărbătorilor Pascale. Gastronomia locală deosebită și fauna și flora de primăvare fac parte din ofertă

Delta Dunării. FOTO Adrian Boioglu

De Paște, trei sferturi dintre români stau acasă, iar zece procente ies pentru vizite sau câte un grătar la iarbă verde. Doar 5 % sunt dispuși să petreacă altfel decât tradițional, cu alte cuvinte să plece la mare distanță de orașul lor. Pe aceștia se bat toate agențiile de turism care vin cu oferte pentru petrecerea sărbătorii religioase, în destinații consacrate. În cursa aceasta, Delta Dunării este în pole position. Adică pleacă din start cu mai multe avantaje față de concurenții ei din țară. Are peisaje de vis (natura înverzește), gastronomie locală de excepție (se ridică prohibiția) și oferă excursii cu amintiri pentru un an întreg.

Anul acesta Paștele este pe 28 aprilie, o perioadă foarte caldă și foarte plăcută a primăverii.

“Din fericire și timpul ține cu noi, iar acum odată cu ridicarea prohibiției la știucă și cu lansarea concursului de pescuit la spinig, practic avem o deschidere a sezonului în Delta Dunării. La care adăugăm binențeles venirea primei nave de croazieră, care se va petrece pe 31 martie, din Germania în Tulcea, la Mila 35. Practic, încercăm să lansăm industria ospitalității acum” spune Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice, Delta Dunării.

E forfotă mare zilele acestea în Deltă, unde toate pensiunile se pregătesc cu tot ce au mai bun pentru primii turiști care le vor trece pragul la sărbătoarea Paștelui. Pachetele turistice se vând ca pâinea caldă, iar gazdele dau zor să pună la punct și camere, și bărci, și trasee turistice și minunile culinare cu care îi vor încânta pe oaspeți.

“Avem un grad de ocupare foarte ridicat, ne apropiem de 90% în acest moment pentru perioada sărbătorilor pascale. Este o perioadă de primăvară, natura se trezește la viață – mai frumos ca primăvara nu cred că e alt anotimp, e și anotimpul meu preferat. Natură reînvie, păsările se întorc la cuibărit și totul renaște, este o perioadă foarte frumoasă a anului” spune Gigi Chiscop, directorul hotelului “Mon Jardin” din Mahmudia.

Mahmudia este una din localitățile avantajate când vine vorba despre turism, pentru că este situată pe uscat. În Mahmudia se ajunge relativ simplu, plecând din Tulcea pe DN 22A și 222C, iar localitatea este bine dezvoltată din punct de vedere turistic. Sunt doar 28 de km de la Tulcea și se ajunge repede.

“Mahmudia are acces rutier, lucru care contează mai ales pentru familiile însoțite de copii care au și multe bagaje și vor comoditate. Mai mult decât atât, prin faptul că suntem amplasați exact pe malul drept al brațului Sf. Gheorghe, cu o priveliște deosebită, cu posibilități de a face excursii….

Dacă vii în Delta Dunării și nu ai făcut o excursie cu o barcă, dacă nu ai văzut peisajul unic și nu ai vizitat o gură de vărsare sau nu ai mâncat un borș de pește, mă-ntreb de ce ai venit în Deltă? Până la urmă Delta reprezintă o poveste extraordinară a României pe care toată lumea ar trebui să o încerce” spune Gigi Chiscop, directorul hotelului “Mon Jardin” din Mahmudia.

Primăvara în Deltă este cea mai spectaculoasă perioadă a anului, datorită spectacolului naturii: înfloresc irișii de baltă, păsările călătoare se întorc acasă din țările calde, iar aerul se umple de toate sunetele viețuitoarelor. Natura se transformă sub ochii tăi: cresc stuful și papura, apar nuferii, iar malurile se umplu de flori de primăvară. Toate acestea le admiri nu stând în camera unui hotel, ci hoinărind prin sălbăticie, pe canalele ascunse. Iar gazdele s-au pregătit și pentru asta.

“Turiștii care vin în Delta Dunării vin ca să vadă Delta Dunării. Cu ajutorul flotei noastre de ambarcațiuni rapide de diferite dimeniuni – avem bărci de 4 locuri, de 5 locuri, de 6, de 10, de 12 – putem să facem trasee pe absolut toate rutele din Delta Dunării, începând de la trasee de 3 ore pe lacuri și canale până la traseu de 7 ore până la Pădurea Letea, de exemplu. Celebra pădure Letea, pe care toată lumea dorește să o vadă.

Toate sunt cu plecare de la pontonul locației noastre, cu barcagii angajați ai hotelului, cu ambarcațiuni noi, achiziționate anii trecuți (2017-2018) și cu tot confortul, cu motoare puternice (dar avem și mai mici). Avem posibilitatea să oferim și să ne ridicăm la toate așteptările turiștilor” explică Andreea Carp, șefa recepției hotelului “Mon Jardin”, din Mahmudia.

Paștele și 1 Mai anul acesta sunt vecini buni, iar dacă se unesc ne conduc către o minivacanță în toate regula. Două sărbători “legate” pică la fix în Delta Dunării, unde sejurul vă oferă liniște, mese tradiționale ușoare și gustoase din pește și evadarea din cotidian. La asta mai adăugăm și relaxarea plus clipele de neuitat.

“În apropierea sărbătorilor de Paști va fi deschisă în jur de 65% din capacitatea de cazare a Deltei. Dar lucrurile sunt în derulare, iar cifrele pot suferi modificări oricând. Ce facem de Paște în Deltă? Avem tradiții, gastronomie locală, vizitarea Deltei care renaște odată cu venirea păsărilor călătoare, petrecerea sărbătorilor pascale într-un alt fel decât cele pe care le cunoaștem în mod normal” spune Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice, Delta Dunării.

“Pentru sărbătorile pascale am pregătit un pachet turistic care include cazare pentru două nopți și servicii 3 zile. Prețul pornește de la 530 de lei de persoană pe sejur în care avem incluse și toate mesele și cazare. Opțional avem și o excursie în cea de-a doua zi de Paști, pentru turiștii care-și doresc o experiență de neuitat pe brațul Sf. Gheorghe, cu nava noastră Mon Jardin, de curând intrată-n funcțiune” spune Gigi Chiscop, directorul hotelului din Mahmudia.

Indiferent ce destinație v-ați ales din Deltă, prima dată trebuie să ajungi la Tulcea, pentru de acolo pleacă toate drumurile în paradis. De la Tulcea poți merge pe brațul Sf. Gheoghe, la Mahmudia, Murighiol, Dunavăț, oriunde, însă pentru comoditate, localitățile de pe malul drept al brațului Sf. Gheorghe sunt cele mai indicate. Dacă mergeți la Mahmudia de exemplu, găsiți parcări pe acolo, pe lângă port. Iar odată ce-ați ajuns la hotel și v-ați cazat, nu rămâne decât să săriți în prima barcă și să porniti la drum, pe canale.

Datorită inundațiilor de primăvară, până și cele mai mici canale sunt accesibile, iar turiștii nu se limitează la nivelul apei atunci când aleg diverse trasee. În timpul verii și toamnei, unele locuri au apă mică din cauza secetei și sunt impracticabile. Și mai e ceva: dacă nu suportați căldura și țânțarii, în acest timp nu veți avea nicio problemă. Soarele nu arde tare, iar țânțarii sunt letargici.

“Să nu uităm pescuitul pentru amatori și profesioniști, pentru că barcagii noștri cunosc foarte binele zonele unde să-i ducă pe cei care care-și exprimă dorința de a prinde o știucă sau doar să se distreze cu copiii la undiță, sub o salcie. Slavă domnului, aveți ce vedea în Delta Dunării ! O excursie cu cea mai mică ambarcațiune, de exemplu, de 4 persoane, timp de 3 ore pe lacuri și canale ajunge la 600 de lei” ne lămurește Andreea Carp, șefa recepției de la hotelul “Mon Jardin”.

Și nu uitați: primăvara sunt prețuri mici pentru cazare. Iar pentru grupuri organizate, sunt și mai mici. Poftiți în Deltă!

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. AMDTDD

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*