Drumul către Sarmizegetuza Regia, redeschis din 27 martie

Sarmisegetuza Regia. FOTO Facebook / Administrația Sarmisegetuza Regia

Începând de miercu, 27 martie, de la ora 8.00, sectorul de drum județean 705A cuprins între Remiza de la Grădiștea de Munte și intrarea în situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia, este redeschis circulației rutiere.

Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara au verificat modul în care au fost executate lucrările planificate după închiderea sectorului de drum afectat de fenomenele meteo.

Este vorba în primul rând despre lucrări de consolidare a drumului în zona în care acesta a devenit impracticabil pentru circulația rutieră din cauza ruperii acostamentului și surpării terenului de susținere a șoselei. Concomitent, firma care derulează contractul de lucrări și servicii de întreținere și reparații pe acest drum a executat lucrări de curățire a șanțurilor și rigolelor și de defrișări.

Au fost executate și lucrările de îndepărtare a materialului lemnos abandonat sau adus de viituri în albia pârâului de pe Valea Albă.

„Am spus că Sarmizegetusa Regia este prioritatea noastră și am demonstrat că așa este. Poate că unii au pus la îndoială utilitatea deplasărilor noastre în teren, dar realitatea arată că au avut efect și că, în aceste zile, s-a lucrat neîntrerupt la repunerea în funcțiune a acestui drum. Îmi place când încep ceva, acea acțiune să fie dusă la bun sfârșit. Felicit firma care se ocupă de întreținere, dar și echipa de la Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice coordonată de Eugenia Zgăvîrdean și Vladimir Brilinsky, pentru modul în care au lucrat”, a declarat administratorul public al județului Hunedoara, domnul Costel Avram.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, anunță ridicarea restricțiilor de circulație impuse pe acest tronson.

„Siguranța turiștilor se află pe primul plan, din acest motiv am decis să închidem temporar acest sector de drum. Acum că principalele probleme au fost remediate, iar accesul turiștilor cu autovehiculele nu mai este pus în pericol, îi anunțăm pe hunedoreni și pe toți cei care vor să viziteze Sarmizgeteusa Regia că ridicăm restricția impusă pe ultimii patru kilometri. Drumul este accesibil până la parcare, inclusiv cu autocarele”, a declarat domnul Mircea Flaviu Bobora.

Măsurile dispuse de administrația județeană nu se opresc însă aici. Lucrările de întreținere a drumului vor continua pentru ca turiștii care vizitează Sarmizegetusa Regia să se poată bucura de condiții optime. De asemenea, în paralel, conducerea CJ Hunedoara continuă demersurile prin care vor fi impuse restricții de tonaj pe DJ 705 A Costești-Sarmizegetusa Regia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*