FOTO United Hospitality Institute, institutul care pregătește persona pentru navele de croazieră, a inaugurat primul centru din România, la Constanța

UHI a deschis primul centru de pregătire a personalului auxiliar de pe navele de croazieră, la Constanța

Columbia Shipmanagement și United Hospitality Institute au inaugurat oficial primul centru de pregătire UHI în România, în prezenta unor nume cunoscute din Constanța: Adrian Mihălcioiu și Aurel Stoica – Sindicatul Liber al Navigatorilor, Emil Luca – CERONAV, Ion Omocea, Costel Stanca și Cornel Panait – UMC, împreuna cu reprezentanții câtorva licee și universități constănțene. La deschidere a participat și un invitat special din Cipru – managerul de resurse umane al Columbia Restaurants, Theodoros Ioannou.

Este evidentă nevoia de personal pregătit în domeniul ospitalității, așa cum este denumit generic sectorul de turism care cuprinde meserii precum bucătari, ospătari, barmani, cameriste si nu numai; Columbia și-a deschis propria școală ca să pregătească personal atât pentru hotelurile de pe litoral, dar mai ales pentru navele de croazieră, ne-a spus Cristian Dumitrescu, managerul general al companiei.

„Din efervescența și nevoia de personal pregătit pe acest domeniu a venit și ideea împletirii experienței din partea de ship-management cu cea din turism. Pregătim personal pe zona de bucătărie (bucătari, ajutori de bucătari, brutari, patiseri), barmani, ospătari și cameriste. În general, cursurile țin 3 săptămâni, depinzând de specializare, iar costul este de 630 de euro. Pentru a veni în sprijinul cursanților și viitorilor angajați, UHI nu va percepe decât un avans de 130 de euro, urmând ca restul banilor sa le fie retrași din primele salarii, astfel încât aceștia sa nu fie afectați din punct de vedere financiar. Pe o navă de croazieră salariile încep de la 1.300 de euro la care se adaugă bacșișul, dar în funcție de specializarea respectivă și experiență, salariul poate crește. Chefii bucătari ajung să aibă și 4.000 – 4.700 de euro sau chiar mai mult“, a declarat Cristian Dumitrescu.

Mai mult decât o diplomă, cursanții obțin garanția unei angajări. Sunt disponibile peste 100 de posturi, a precizat directorul de resurse umane a companiei partenere din Cipru, Theodoros Ioannou:

„Constanța este un oraș turistic și este mai ușor să găsim personal interesat să lucreze în domeniul nostru cum ar fi: bucătar, ajutor de bucătar, ospătar etc. Avem nevoie de oameni care au măcar puțină experiență în domeniu, apoi se pot dezvolta profesional împreună cu noi. Noi investim în tineri ca să „creștem“ împreună. Suntem interesați să găsim tineri talentați și le dăm posibilitatea să promoveze în carieră. Pentru acest sezon avem disponibile 140 de posturi pentru că am investit într-o nouă unitate (un cazino în Limassol) și am deschis de curând un proiect nou pe plajă care merge foarte bine, dar vrem să atragem și mai mulți clienți vara aceasta. Salariile pe care le oferim sunt atractive, spre exemplu pentru un ospătar oferim 1.300 de euro plus bacșișurile care se ridică la aproximativ 400 de euro, plus cazare și masă”, a precizat acesta Theodoros Ioannou.

Înscrierile la cursuri se realizează prin intermediul platformelor www.uhinstitute.com și www.seatrans.pronaviga.com/jobs.

Persoane de contact:
• Adrian Constantin, a.constantin@uhinstitute.com , tel. 0726 595 952;
• Diana Corpade, diana.corpade@seatrans.no , tel. 0730 117 080;
• Adina Cămărașu, adina.camarasu@csmrom.com , tel. 0737 362 040.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*