Corul Madrigal, în premieră la Pierre Boulez Saal din Berlin

Corul Madrigal, repetiție la Berlin. FOTO Corul Madrigal

Vineri, 29 aprilie, de la ora 19:30 (DE), Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va fi prezent în stagiunea de concerte a celebrei Pierre Boulez Saal din Berlin, în cadrul programului BOULEZ ENSAMBLE XLII – Stravinsky.

Corul Madrigal va participa în cadrul concertului cameral dirijat de Matthias Pintscher și dedicat muzicii și personalității compozitorului Igor Stravinsky. Ansamblul coral român se va alătura BOULEZ ENSAMBLE XLII pentru lucrarea „Les Noces”, compusă de Igor Stravinsky pentru soliști, cor, patru piane și percuție.

„Este o bucurie pentru noi să putem onora invitația de la Pierre Boulez Saal și Barenboim-Said Akademie, programată inițial pentru anul 2019 și amânată din pricina pandemiei. Ne aflăm într-o distribuție internațională remarcabilă și repetăm deja de câteva zile alături de instrumentiști și soliști sosiți din întreaga lume pentru mult-așteptata întâlnire de vineri cu publicul german” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Concertul omagial Stravinsky reprezintă o incursiune în diferite etape creative ale compozitorului, cu lucrările „Octet for Winds” și „Symphonies of Wind Instruments”, precum și complexa creație „Les Noces”  – „Nunta”/„Scene coregrafice cu muzică și soliști”, care are la bază un libret adaptat de compozitor după un ritual popular de nună din zona Kiev-ului.

„Les Noces” a fost compusă de Igor Stravinsky în perioada 1914 – 1923, când a și fost prezentată la Paris, inițial ca muzică de balet, fiind chiar dedicată celebrului Serge Diaghilev. Este o partitură impresionantă, originală și intensă, atît ca melodică și ritm, dar și ca arhitectură sonoră, la care lucrăm de ceva vreme și pe care suntem nerăbdători să o interpretăm vineri aici, în Berlin, la Pierre Boulez Saal” – Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Devenită una dintre cele mai importante și moderne instituții concertistice din Berlin, Pierre Boulez Saal a fost inaugurată în anul 2017, la inițiativa celebrului dirijor Daniel Barenboim. Cu un profil arhitectural unic, modular, în care nu există delimitare între scenă și auditoriu, Pierre Boulez Saal este considerată „imaginea publică” a universitații de muzică berlineze Barenboim-Said Akademie, continuatuarea faimoasei inițiative West-Eastern Divan Orchestra.

La fel ca Pierre Boulez Saal, inovatoarea serie de proiecte Boulez Ensemble se bazează în special pe flexibilitate și diversitate programatică, artiști din întreaga lume fiind invitați pentru fiecare eveniment să exploreze muzica într-un mod „cât mai divers și profund, fără a ține seamă de granițe de timp sau de spațiu”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*