Cod portocaliu de precipitații abundente în Regatul Maroc

Avetizare de ploi abundente. FOTO jill111
Avetizare de ploi abundente. FOTO jill111

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Maroc că Direcția Meteorologică locală a emis un cod portocaliu vizând căderi masive de precipitații abundente şi persistente, cu potenţial de periculozitate, până cel puţin la data de 19 octombrie, pentru provinciile Benslimane, Casablanca, Chefchaouen, El Hajeb, Fahs-Anjra, Kenitra, Khemisset, Larache, MDiq-Fnideq, Mediouna, Meknes, Mohammadia, Nouaceur, Ouezzane, Rabat, Sale, Sidi Kacem, Sidi Slimane, Skhirate-Temara, Tanger-Assilah, Tetouan, Berkane, Figuig, Jerada, Oujda-Angad și Taourirt.

Aversele de ploaie vor fi însoțite și de vânt puternic în provinciile Benslimane, Berrechid, Casablanca, El Jadida, Kenitra, Khemisset, Mediouna, Mohammadia, Nouaceur, Rabat, Rehamna, Sale, Settat, Sidi Bennour, Sidi Slimane și Skhirate-Temara, începând din data de joi, 18 octombrie 2018 orele 17:00.

Pe fondul precipitațiilor abundente, sunt probabile întârzieri faţă de orarul normal de zbor sau chiar anularea unor curse aeriene de pe aeroporturile internaționale aflate în provinciile afectate.

De asemenea, circulația rutieră se va desfășura cu dificultate în provinciile și orașele afectate de acest cod meteo.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Maroc +212537721493; +212537207401; +212537264085, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Ambasadei României la Rabat: +212679977751.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://rabat.mae.ro/contact, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*