Rusia iese din Organizația Mondială a Turismului chiar în momentul în care urma să fie suspendată din cauza invaziei în Ucraina.

Rusia iese din Organizația Mondială a Turismului. FOTO Pixabay

Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) a anunțat miercuri, 27 aprilie, că Rusia a decis să părăsească agenția internațională chiar în momentul în care statele membre se pregăteau să voteze suspendarea ei din cauza invaziei în Ucraina..

Potrivit Reuters, un purtător de cuvânt al UNWTO a spus că, în ciuda retragerii, Rusia tot va fi suspendată, deoarece această decizie are efecte imediate, în timp ce procesul formal de retragere ar dura un an pentru a finalizat.

Zurab Pololikashvili, secretarul general al UNWTO cu sediul la Madrid, a anunțat anterior că speră ca membrii să voteze suspendarea Rusiei și va da astfel un exemplu celorlalte organizații internaționale.

O majoritate de două treimi din totalul de 160 de state membre trebuie să susțină suspendarea, care ar avea însă numai consecințe simbolice pentru Rusia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că decizia de a renunța la UNWTO nu ar afecta turismul țării.

„Sectorul turismului, în special cel al turismului intern, își va continua dezvoltarea. Direcțiile externe pentru turism sunt, de asemenea, deschise, ținând cont de problemele concurenței în termeni de calitate și preț”, a spus el, fără să ofere mai multe detalii.

Măsura vine după ce Adunarea Generală a Națiunilor Unite a votat pentru suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*