FlixTrain se extinde în Europa: trenurile verzi ajung în Suedia

FlixTrain se extinde în Europa: trenurile verzi ajung în Suedia

FlixTrain ajunge în Suedia din 6 mai, prima țară în care compania va oferi servicii feroviare în afara Germaniei. Furnizorul de mobilitate face astfel încă un pas spre obiectivul ambițios de a oferi călătorii sustenabile și accesibile cât mai multor persoane. Programul inițial include mai mult de 30 de plecări săptămânale pe ruta Gothenburg și Stockholm.

În Suedia, FlixTrain va continua să opereze în strânsă cooperare cu parteneri locali: managementul operațional al liniei este asigurat de compania din Stockholm Hector Rail, în timp ce FlixTrain va fi responsabil de planificarea rețelei, vânzarea biletelor, marketing, customer service și de stabilirea prețurilor. Materialul rulant este furnizat de Talbot Services din Aachen.

Toate vagoanele trenului au fost recondiționate, echipate cu noi scaune, prize și internet Wi-Fi, inclusiv servicii de divertisment la bord.

„Succesul modelului nostru de afaceri se bazează pe o cooperare apropiată și de încredere cu parteneri locali de talie medie. Expertiza noastră în sectorul travel-tech alături de cea din domeniul operațional se află la baza unei oferte atractive”, a declarat CEO-ul FlixMobility André Schwämmlein.

Compania de mobilitate consideră că soluția pentru un viitor sustenabil al mobilității se află în crearea unei rețele intermodale de mijloace de transport prietenoase cu mediul, în special autocare pe distanțe lungi și trenuri.

„Succesul nostru ne arată că pasagerii își doresc o alternativă de călătorie inteligentă, prietenoasă cu mediul și modernă la calea ferată. (…) Suedia oferă un exemplu pozitiv în care permiterea și promovarea competiției în transportul feroviar este în beneficiul pasagerilor. Separarea clară a infrastructurii și a operațiunilor, cât și tarifele feroviare reduse, dar și gradul ridicat de transparență în procesul de comandă a trenurilor, permite operatorilor privați să lanseze oferte atractive. Suedia este una dintre cele mai ofertante piețe din Europa pentru operatorii feroviari privați”, a declarat André Schwämmlein, co-fondator și CEO FlixMobility.

Operațiunile vor fi reluate în Germania începând cu luna iunie

În Germania, FlixTrain conectează deja aproape 25 de destinații pe rutele Hamburg-Köln, Berlin – Köln și Berlin-Stuttgart încă din 2018 și s-a impus ca primul operator de trenuri private pe distanțe lungi, ca o alternativă accesibilă și sustenabilă la serviciile feroviare clasice.

FlixTrain se va întoarce pe șine în Germania începând cu 24 iunie. Similar cu modelul FlixBus, FlixTrain utillizează un sistem de prețuri dinamice – cei care își rezervă biletul mai devreme, călătoresc mai ieftin. Biletele pe rutele din Germania pot fi achiziționate cu prețuri începând de la 4,99 euro.

În România, ținta FlixBus rămâne extinderea rețelei de autocare pe distanțe lungi

De la reluarea operațiunilor în luna iunie anul trecut, FlixBus a oferit în permanență curse din și spre România pentru a deservi pasagerii care au o nevoie reală de călătorie spre Europa. Ținta operatorului de servicii de mobilitate rămâne piața de autocare și extinderea treptată a ofertei de călătorie spre Europa, oferind un serviciu de călătorie sigur, sustenabil și prietenos cu mediul.

„În România, atenția noastră rămâne pe dezvoltarea și extinderea rețelei de autocare pe distanțe lungi. Obiectivul nostru principal este reluarea treptată a curselor spre cât mai multe destinații din Europa, respectând regulile de călătorie impuse de către autorități. Ne dorim să putem oferi o alternativă de călătorie sustenabilă și accesibilă pentru pasagerii români, o ofertă extinsă pentru vară și să le asigurăm o experiență de călătorie sigură”, a declarat Adrian Rășoiu, Senior Business Development Manager pentru FlixBus România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*