Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a aprobat în cursul zilei de 11 februarie, cu 260 de voturi pentru și o abținere, Proiectul de Lege privind regimul juridic al Cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, care fac parte din Lista patrimoniului mondial UNESCO şi unele măsuri privind protejarea acestora.
Potrivit actului legislativ, cetățile dacice Costești-Blidaru, Costești-Cetățuie, Luncani-Piatra Roșie și Băniță vor intra în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, iar cetatea dacică de la Căpâlna va fi administrată de Consiliul Județean Alba.
Proiectul are drept scop protejarea monumentelor UNESCO, prin măsuri de pază și protecție, prin accesarea fondurilor necesare intervențiilor de conservare, restaurare, precum și de punere a lor în valoare, în vederea integrării în circuitul turistic internațional.
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.
Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.
Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.
Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.
Continuându-și misiunea de educație cinematografică și de promovare a filmului românesc din toate timpurile, „Caravana filmului românesc – Cartea și filmul” merge mai departe și ajunge la copiii din comunele Homorod și Ungra, județul Brașov. …
Cel mai spectaculos eveniment de fitness din Europa, Convenția Internațională de Fitness by Fitness Scandinavia revine în forță și în 2018, în weekend-ul 12-13 mai, în București. În cadrul evenimentului, experții de top din lumea …
În fiecare an, în ziua Paștelui Catolic, în Apața are loc un ritual tradițional, cu origini în Evul Mediu: împuscatul cocoșului. Se crede ca originea acestui obicei al comunității maghiare este legată de o legendă …
Be the first to comment