„Caravana filmului românesc – Cartea și filmul” ajunge și la copiii din județul Brașov

„Caravana filmului românesc – Cartea și filmul” ajunge și la copiii din județul Brașov

Continuându-și misiunea de educație cinematografică și de promovare a filmului românesc din toate timpurile, „Caravana filmului românesc – Cartea și filmul” merge mai departe și ajunge la copiii din comunele Homorod și Ungra, județul Brașov.

Prima proiecție din cadrul „Caravanei filmului românesc” are loc la Biserica Evanghelică din Homorod. Joi, 1 iulie, începând de la ora 21.00, spectatorii sunt invitați să vizioneze filmul istoric „Dacii”, din distribuția căruia fac parte: Amza Pellea, Pierre Brice, Emil Botta, György Kovács, Georges Marchal, Geo Barton, Septimiu Sever, Mircea Albulescu și Marie-José Nat. „Dacii” este o coproducție franco-română, realizată în anul 1967, și este filmul de debut al regretatului Sergiu Nicolaescu. Potrivit unui articol din anul 2013 apărut în Forbes România, filmele lui Sergiu Nicolaescu au fost vizionate de un număr record de spectatori plătitori: 134.282.626 de spectatori pentru 32 de filme, începând cu „Dacii”. Totodată, „Dacii” se află pe locul patru în topul celor mai vizionate filme românești din toate timpurile, conform unui comunicat din 2006 al Uniunii Realizatorilor de Film din România.

„Caravana filmului românesc” va continua la Biserica Evanghelică Fortificată din Ungra.

Vineri, 2 iulie, de la ora 21.00, copii, părinți și bunici vor avea întâlnire la Biserica Evanghelică Fortificată din Ungra cu „Maria Mirabela”. Mii de copii s-au bucurat de-a lungul timpului de povestea fantastică a celor două fetițe, încredințată de premiatul de la Cannes, regizorul Ion Popescu-Gopo, actorilor, dar și personajelor animate. Acestea prind viață prin vocile unor mari actori români: Gilda Manolescu (Maria), Medeea Marinescu (Mirabela), Ion Popescu Gopo (Moș Timp), Anda Călugăreanu (Oachi), Alexandrina Halic (Omide), Dem Rădulescu (Regele Omizilor).

Sâmbătă, 3 iulie, de la ora 21.00, spectatorii sunt invitați să vizioneze comedia „Zâmbet de soare”, regia Elisabeta Bostan. Filmul spune povestea unor elevi din clasa a-XII-a, care „evadează”, prin intermediul muzicii, încercând să scape de stresul examenului de bacalaureat. Astfel, pășind pe tărâmul fanteziei, ei devin personaje de basm, iar profesorii lor devin zmei sau împărați… În această fantezie muzicală, alături de Mircea Diaconu mai pot fi văzuți Bianca Brad, Carmen Galin, Tudor Petruț.

În urma întâlnirii cu reprezentanții sașilor din Transilvania, desfășurată sub genericul „Împreună suntem mai puternici”, reprezentații Primăriei Comunei Homorod și reprezentanții Primăriei Ungra au decis să organizeze cele trei seri de film clasic românesc, cu scopul de a promova din punct de vedere turistic Bisericile Fortificate din cele două comune.

La toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile. Desfășurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*