Autoritățile poloneze au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul țării, în contextul pandemiei de COVID-19

Autoritățile poloneze au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul țării. FOTO Nicole Harrington

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile poloneze au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Polone, în contextul pandemiei de COVID-19, noile măsuri fiind introduse cu titlu temporar, începând cu 28 decembrie 2020 și până la data de 17 ianuarie 2021.

Astfel, persoanele care sosesc în Republica Polonă în perioada 28 decembrie 2020 – 17 ianuarie 2021, din statele membre UE, inclusiv România, prin intermediul transportului organizat (cu avionul sau autocarul), trebuie să intre în carantină (kwarantanna) la o locație declarată la sosire, pentru o perioadă de 10 zile, cu suportarea cheltuielilor aferente de către persoanele în cauză. Totodată, la intrarea în Republica Polonă, acestea trebuie să comunice autorităților de frontieră adresa la care vor efectua carantina obligatorie, precum și un număr de telefon de contact, și să se deplaseze imediat la locuința declarată. Perioada de 10 zile de carantină va fi calculată începând cu ziua următoare intrării în acest stat.

Sunt exceptate de la obligativitatea intrării în carantină persoanele care se deplasează în Republica Polonă cu autoturisme personale (până la șapte locuri), persoanele care au fost vaccinate pentru COVID-19, elevii, studenții, anumite grupuri profesionale (marinari, personal aerian, militari, corp diplomatic, persoane care efectuează deplasări în cadrul activităților profesionale și alte categorii), precum și cetățenii și rezidenții statelor membre UE aflați în tranzit pe teritoriul Republicii Polone.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în perioada menționată, transportul feroviar internațional de călători este suspendat.

Ministerul Afacerilor Externe amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varșovia: +48 22 628 31 56, +48 22 622 25 70, +48 22 622 25 20, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +48 694 486 683.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/node/51924, http://varsovia.mae.ro și www.mae.ro și informarea temeinică anterior deplasărilor în străinătate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*