FOTO VIDEO Vrnjačka Banja, orașul-spa din Serbia, atrage turiștii cu prețuri bune la cazare, festivaluri și cele mai accesibile resorturi pentru relaxare și tratament

Vedere din Vrnjacka Banja. FOTO Liliana Boioglu

Vrnjačka Banja este stațiunea care câștigă tot mai mult teren în Serbia. Turiștii tineri merg acolo vara pentru festivalurile de film și evenimentele culturale, familiile aleg primăvara sau toamna pentru relaxare, iar cuplurile de vârsta a treia sunt atrase de prețurile bune pentru tratamentele de la SPA.

La prima vedere, cuvântul care definește stațiunea din Serbia este verde. Parcurile întinse sunt întrecute doar de luciul de apă al piscinelor termale. Zona are o bogata istorie în zona apelor tămăduitoare. Se spune că romanii veneau aici să se vindece după bătăliile cu dacii.

Ivan Trifunovic este, în prezent, directorul organizației de turism din Vrnjačka Banja. El mărturisește că a pornit modest, ca ospătar într-un vechi hotel din localitate, în urmă cu 30 ani. A urmat apoi toată scara ierarhică până la funcția de manager de hotel. Atunci când și-a dat seama că responsabilitatea conducerii unui hotel de 4 stele este consumatoare de timp și că nu are răgaz pentru familie, a decis să își asume rolul de promotor al stațiunii în cadrul administrației locale.

“Este cea mai veche localitate turistică din Serbia și din zonă. În 2024 vom celebra 1700 de ani de spa roman. Sfântul Constantin a stat aici, atât el, cât și legiunile lui.

Există 20.000 paturi, 5 hoteluri de 5 stele, 9 hoteluri de 4 stele și mici hoteluri de familie. Este pe primul loc în Serbia. Avem 100 hectare de parcuri, de zone sportive și cel mai mare parc acvatic din regiune, de 6,5 hectare”, a declarat Ivan Trifunovic, director la organizația de turism din Vrnjačka Banja. 

O plimbare pe strada pietonală din stațiune îți arată că zona este iubită de turiști în orice anotimp. Chiar dacă jurnaliștii GoNEXT au vizitat-o la final de octombrie, străzile și parcurile erau pline.

Zona centrală a orașului este dominată de un parc care a supraviețuit mai multe secole. Felul în care acesta arată acum spune multe despre cum sârbii au înțeles să aibă grijă de moștenirea lor.

“Istoria parcului datează din secolul al XIX-lea. Atunci a fost deschis și decorat. Persoana responsabilă pentru că acest parc să fie decorat și să arate atât de frumos a fost Franz Winter, un arhitect austriac. Parcul are o mărime de 77 acri, aici se afla aproximativ 170 de plante. Are un look unic, există multe ronduri cu flori, mulți copaci interesanți. Este în mod sigur un loc în care oaspeții noștri se odihnesc și se bucură.

Avem aici și un izvor roman. Este replica unui izvor original roman din secolul al V-lea. Romanii erau locuitorii acestei zone, iubeau apa minerală. Primele izvoare cu apa minerală datează din acea perioadă. Primul izvor avea o piatră din care apa curgea, acest izvor roman, cum îl numim noi, este o replica a primului izvor”, a declarat Bojana Ratkovic, ghid de turism în Vrnjačka Banja. 

Dar stațiunea se remarcă și prin prețurile foarte accesibile. Un loc în cameră dublă la un hotel de 4 stele costă 30 euro/noapte, iar cele mai multe unități de cazare vin nu doar cu un pat și restaurant, ci și cu SPA sau alte facilități pentru turiști. Cele mai noi hoteluri, deschise în centrul orașului, te lasă să admiri peisajul de vis în orice anotimp, iar parcul acvatic este principalul punct de atracție pentru familiile cu copii.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*