Bilanț Litoralromanesc.ro de Black Friday: Peste două milioane de euro, valoarea rezervărilor de vacanțe la mare

Stațiunea Eforie Nord

Românii s-au obișnuit să adauge în coșul de cumpărături de Black Friday nu doar electrocasnice, articole pentru casă sau îmbrăcăminte, ci și vacanțe, iar cifrele înregistrate de operatorii din turism de pe litoral confirmă acest lucru.

Potrivit turoperatorului Litoralulromanesc.ro, valoarea totală a rezervărilor de sejururi în hotelurile din stațiunile autohtone pentru vara viitoare, făcute în perioada 10 – 13 noiembrie, depășește două milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere cu 25 la sută față de campania de Black Friday din 2021.

Astfel, în weekendul prelungit de Black Friday, românii au rezervat sejururi la mare pentru sezonul estival 2023 în valoare de peste două milioane de euro. Cel mai ieftin pachet achiziționat de Black Friday a fost în valoare de 150 de lei, pachet ce include trei nopți de cazare la un hotel de trei stele din stațiunea Eforie Nord, la finalul lunii mai. În schimb, la polul opus, cel mai scump pachet rezervat de Black Friday a fost de 3.600 de euro (18.145 de lei) și include un sejur all inclusive de șapte nopți de cazare, în plin sezon, pentru șase adulți, într-un apartament la un hotel de patru stele, în stațiunea Mamaia Nord.

Bilanțul de Black Friday pe litoral mai indică faptul că cele mai căutate pachete au fost cele cu servicii all inclusive și că românii au preferat hotelurile mai scumpe, de trei și patru stele.

„Cifrele confirmă trendul pe care îl estimăm pentru sezonul estival 2023: românii se vor orienta în special către unitățile de cazare cotate ca fiind bune și foarte bune, iar mulți vor urmări ofertele speciale lansate pentru aceste unități de cazare. Tocmai de aceea, discounturile acordate de Back Friday i-au determinat pe mulți să-și rezerve acum vacanța pentru vara viitoare”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

În weekendul prelungit de Black Friday au fost intervale în care, la fiecare șase secunde, s-a înregistrat o cerere de rezervare din partea turiștilor dornici să achiziționeze un sejur pe litoralul autohton pentru vara viitoare. Solicitările au putut fi transmise atât telefonic, cât și online.

„Colegii din call center s-au străduit zilele trecute să preia toate apelurile primite, dar au existat și perioade în care acest lucru a fost aproape imposibil ca urmare a numărului mare de solicitări venite din partea turiștilor. Tocmai de aceea îi sfătuim pe toți cei interesați de o vacanță pe litoral să facă rezervare și pe site, în a doua sesiune de Black Friday, programată la finalul acestei săptămâni”, adaugă reprezentantul Litoralulromanesc.ro.

A doua sesiune de Black Friday se va derula în intervalul 17 – 20 noiembrie, iar discountul maxim acordat va fi de 55 la sută față de 60 la sută în prima sesiune. Sejurul poate fi achitat și cu vouchere de vacanță. În ceea ce privește condițiile, turiștii trebuie să aibă în vedere că sumele deja plătite sunt nerambursabile, iar plata trebuie efectuată până cel târziu luni, 21 noiembrie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*