VIDEO Vizitatorii Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, rugați să nu mai arunce bani în bazinul cu pești ca într-o fântâna turistică

Bazinul cu pești din cadrul Microrezevației CMSN Constanța.

Vizitatorii Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța sunt rugați să nu mai arunce bani în bazinul cu pești din cadrul Microrezevației.

Directorul complexului, Adrian Bâlbă, spune că aruncatul banilor în bazinul cu pești nu numai că nu aduce noroc, dar îl și poluează.

„Complexul Muzeal de Științe ale Naturii are un bazin cu pești, un iaz cu pești alimentat cu apă din pânza freatică, un loc în care peștii se simt, ar trebui să se simtă foarte bine pentru că apa din pânză freatică are o temperatură constantă  – 18 grade. Aceste condiții pe care le-am conceput, de viață, pentru pești sunt alterate prin adăugarea de către vizitatori a unor monede, considerând că le îndeplinesc niște dorințe. Nu le îndeplinesc nicio dorință, sunt convins că nu fac decât rău peștilor fiindcă ionii de metale neferoase se dizolvă în apă și îi intoxică cronic pe acești pești, ducând deseori la moartea lor”, precizează Adrian Bâlbă.

El spune că angajații complexului curăță periodic bazinul de monedele aruncate, dar indiferent cât de simplă este acțiunea, reprezintă totuși un stres pentru pești.

„Firește că noi mai facem curățenie, scădem nivelul apei, înghesuim peștii într-o cantitate mică de apă, scoatem aceste monede care nu merg luate cu magnet așa simplu și trebuie să fie adunate. Asta este un stres pentru pești, toate aceste modificări, toate aceste necesități de adaptare, îi stresează. Vă rog frumos nu vă mai gândiți la legendele Olimpului, la Fontana di Trevi, nu vă mai gândiți la un loc al dorințelor. Ăsta este un loc în care învățăm despre natură, un loc în care ne bucurăm ce frumos arată natura în splendoarea ei și pești pe care acuma iarna îi putem vedea activi prin faptul că din apa din pânza freatică îi menținem în stare de vivacitate, într-o stare bună și sperăm noi și sănătoasă dacă nu mai aruncați monede în bazin. Vă mulțumim!”, a explicat Adrian Bâlbă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*