Un nou traseu montan în Bihor, omologat de Ministerul Turismului

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a omologat traseul montan Valea Dâlbii din comuna Căbești, Bihor. Acesta este primul traseu turistic din zonă.

Traseul este marcat cu punct galben, are o lungime de 3,5 km și poate fi parcurs într-o oră și jumătate. Este accesibil în orice perioadă a anului și nu necesită un echipament special, gradul de dificultate fiind redus.

Traseul este amenajat la inițiativa Primăriei Căbești cu implicarea Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo Bihor, din subordinea Consiliului Județean Bihor, și a Centrului pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă (C.A.P.D.D.) Bihor. Primăria Căbești și-a asumat administrarea și întreținerea traseului, sub coordonarea și supravegherea Salvamont Salvaspeo Bihor.

În zona Căbești urmează să se amenajeze un traseu de via ferrata, adiacent celui nou omologat, prin Agenția de Management a Destinației (AMD), instituție subordonată Consiliului Județean Bihor.

În județul Bihor există 54 de trasee montane care însumează aproximativ 800 de kilometri. O parte dintre acestea continuă și pe teritoriul altor județe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*