Turist recuperat de salvamontiștii dâmbovițeni după ce s-a accidentat în Cheile Zănoagei

Acțiune a echipei Salvamont Salvaspeo Dâmbovița în Cheile Zănoagei

Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost solicitata să intervină sâmbătă, 24 iulie, în urma unui apel din partea dispeceratului integrat 112, după ce un turist se accidentase la un picior în Cheile Zănoagei și era în imposibilitate de a continua traseul.

Potrivit Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, o echipă formată din cinci salvatori montani, de la baza Peștera, a plecat spre locul indicat, iar în sprijinul acestor s-a alăturat și un salvator montan de la baza Zănoaga.

„Ajunși la victimă, aceasta prezenta dureri în zona maleolară externă și internă, decizia medicului echipei fiind de imobilizare a articulației afectate cât și a celei superioare cu ajutorul atelelor vacuum și transportul cu ajutorul tărgii către lacul Scropoasa. Datorită efectelor vremii din ultima perioadă, traseul fiind afectat de viituri, transportul victimei a fost unul dificil și s-a întins pe o perioadă de aproximativ două ore”, au precizat reprezentanții Salvamont Dâmbovița.

Ulterior, aparținătorii au dorit transportul victimei cu mașina personală, refuzând transportul cu ambulanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*