Top 9 evenimente din România pe care nu ai voie să le ratezi anul acesta

Aproape 20 de milioane de lei vor fi investiți în castelul Banffy din satul Răscruci. FOTO Wikipedia

Festivaluri de film, muzică, teatru, artă și cultură urbană sau design se regăsesc printre recomandările pentru anul 2019 celor care vor să combine călătoritul cu bucuria unor experiențe care să îi îmbogățească. Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a alcătuit un top al evenimentelor care se vor întâmpla în 2019 în România.

Pasionații de lectură se vor putea întâlni la unul dintre cele 6 evenimente Bookfest din 2019, la Timișoara, unde va avea loc cea de-a VIII-a ediție între 4 și 7 aprilie. Lansări de carte, sesiuni de autografe, dar, mai ales, multe reduceri de prețuri pentru ultimele cărți apărute vor face ca timpul petrecut în avion sau pe plajă să aibă o valoare adăugată considerabilă! Prețul mediu al unei camere duble la un hotel de 3 stele este de aproximativ 35 EUR/noapte.

Un festival interesant mai ales pentru pasionații de jocuri video, animații, benzi desenate, filme sau seriale se va petrece în București între 24 și 26 mai: East European Comic Con. Actori celebri din serialele votate vin să își întâlnească admiratorii și să le împărtășească din experiențele lor, iar concursurile tematice fac deliciul tuturor participanților.

Aproximativ în aceeași perioadă (17 – 26 mai) designul românesc își arată susținătorii la Romanian Design Week, unul dintre promotorii principali ai industriilor creative locale. Modă, arhitectură, urbanism, design de interior sau de obiect, ilustrații și multe alte atracții vor bucura ochii celor care vor explora Palatul Universul și locațiile partenere din București. În această perioadă pot fi rezervate camere duble în hoteluri de 3 stele cu tarife medii de 31 EUR/noapte.

Tineri din toate colțurile țării abia așteaptă vacanța de vară pentru a petrece câteva zile în deplină libertate, iar Electric Castle este cel mai râvnit loc pentru asta. Pe parcursul a 5 zile participanții se vor bucura de muzică, tehnologie și arte alternative întâmpinați de un line-up eclectic cu mult chef de distracție. Totul se petrece la Castelul Banffy din Bonțida (jud. Cluj) între 17-21 iulie, iar cazarea se face direct în campingul festivalului.

Iubitorii de film se vor putea bucura de multe evenimente ce le sunt dedicate, dar cel care va deschide vara cinefilă este TIFF, ajuns la vârsta majoratului. Primul și cel mai mare festival de film de lung metraj din România aduce o selecție impresionantă de pelicule și onorează mari artiști din lumea cinematografiei cu premii pentru întreaga carieră. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 09 iunie în Cluj-Napoca, unde tariful unei camere duble într-un hotel de 3 stele are o medie de 40 EUR/noapte.

Deși cele mai multe teatre sunt în vacanță pe timpul verii, la Sibiu se întâmplă unul dintre cele mai apreciate festivaluri europene care pun în valoare arta performativă: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (14 – 23 iunie). Selecționate anual în jurul unei teme relevante pentru organizatori, spectacolele de teatru, dans, circ, proiecțiile video sau conferințe și lansări de carte reușesc să transforme fosta capitală culturală europeană pe parcursul celor 10 zile intense. Cei care vor să urmărească producțiile invitate pot rezerva o cameră dublă într-un hotel de 3 stele în perioada festivalului plătind aproximativ 32 EUR/noapte.

Finalul verii lasă în loc cel mai mare eveniment cultural românesc care poartă numele celui mai important muzician român: Festivalul Internațional George Enescu. Pe lângă cele 84 de concerte, va exista o componentă specială numită „Mozart Week in Residence”, unde va fi expusă vioara la care a cântat marele compozitor și care va expune detalii din viața acestuia. Concertele vor avea loc în București și în alte 8 orașe din România între 31 August și 22 Septembrie, când o cameră dublă într-un hotel de 3 stele din capitală poate fi închiriată, în medie, pentru 32 EUR/noapte.
București, 31 August – 22 Septembrie (+Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad și Târgoviște)

Cei care vor să se bucure de aceeași calitate a muzicii dar preferă să stea departe de costumele de gală se pot întâlni între 13 și 15 septembrie la Timișoara, pentru PLAI Festival. Pe lângă artiștii veniți din toate colțurile lumii, la Muzeul Satului Bănățean se promovează și dezvoltă o rețea importantă de organizații non-profit din mediul creativ, care face ca evenimentul să capete și mai multă culoare. Camerele duble în hoteluri de 3 stele se închiriază atunci cu tarife medii de 38 EUR/noapte.

Arta fotografică va fi pusă în valoare în București între 1 și 12 octombrie în cadrul unui proiect care oferă mult mai mult decât fotografii captivante: Bucharest Photofest. Poveștile vizuale din expozițiile, proiecțiile, dezbaterile și workshopurile din program aduc un focus proaspăt pe frumusețile lumii în care trăim, încurajându-ne să lăsăm la o parte filtrele de zi cu zi. În această lună costul mediu al unei camere duble în hoteluri de 3 stele este de 30 EUR/noapte.

Alte atracții care au captat atenția echipei de călători pot fi găsite în lista completă a evenimentelor recomandate din 2019.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*