România a preluat Președinția SUERD – Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

România a preluat Președinția SUERD. FOTO Ministerul Turismului

Bulgaria și-a încheiat mandatul pe Președinția SUERD (Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării), prin organizarea la Sofia, în perioada 17-20 octombrie, a celui de-al 7-lea Forum Anual.

Cu acest prilej, va avea loc și ceremonia de predare a Președinției către România, care va fi exercitată în perioada noiembrie 2018 – octombrie 2019. La lucrările pe domeniul turismului au participat reprezentanți guvernamentali din cele 14 state dunărene, Comisari Europeni, reprezentanți ai autorităților publice centrale, locale și regionale, ai mediului academic, precum și alți stakeholderi.

Forumul a debutat cu Reuniunea miniștrilor responsabili cu turismul din statele membre SUERD, în prezența comisarului Corina Crețu, unde s-au dezbătut provocările și oportunitățile cooperării în cadrul SUERD în domeniile turismului și culturii.

În cadrul intervenției secretarului de stat Cristina Tărteață, aceasta a evidențiat potențialul dezvoltării unei rute pe patrimoniul cultural intangibil sau a unui proiect strategic comun pentru promovarea patrimoniului cultural și al turismului. De asemenea, a propus și o rută culturală a meșteșugurilor artistice în țările SUERD, prin care meșteșugurile artistice tradiționale existente în cultura și civilizația românească să se îmbine cu meșteșugurile tradiționale existente în celelalte țări dunărene.

La final a fost adoptată “Declarația comună privind dezvoltarea turismului și patrimoniului cultural în regiunea Dunării”, urmată de o conferință de presă și deschiderea oficială a lucrărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*