Ziua Universală a IEI se sărbătorește la Muzeul Asta din Sibiu

Chiar de ai sau nu o ie, ești așteptat la Sibiu

Ia este o bluză, componentă a costumului tradițional românesc, purtată de femei. Este confecționată din pânză albă de bumbac, in sau borangic. Ia tradițională este împodobită cu broderii în motive populare românești mai ales la mâneci, pe piept și la gât. Unele ii sunt împodobite și cu mărgele sau paiete.

În cinstea acestui obiect de îmbrăcăminte, la Sibiu este mare sărbătoare între zilele de 22 Iunie – 24 Iunie, când se ține la Muzeul Astra, „Ziua Universală a IEI“

„Sărbătorim din nou mândra cămașă! Alătură-te celor care o poartă în cel mai elegant sfârșit de săptămână al acestei veri! Fă-ți curaj să-i dai un rost, fă-i loc de cinste în viața ta! Te invităm să-i cunoști pe cei care o fac, să le asculți poveștile, să deslușești semnele cusute în fiecare broderie“, spun organizatorii

Vizitatorii vor putea să își coasă propria ie, târg de meșteri,  ateliere pentru cei mari și cei mici, plimbări în ie cu cele mai Cochete Biciclete, picnic în ie, concerte, petrecere de Sânziene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*