Toamna este sezonul circuitelor: creștere de 35 la sută a cererii pentru circuitele de toamnă față de 2021

Toamna este sezonul circuitelor. FOTO DAL Travel

Dacă toamna anului precedent a fost marcată de restricții numeroase, în actualul sezon turiștii pot circula oriunde, fără nicio problemă, Japonia fiind cea mai recentă destinație care s-a deschis total pentru turiști.

Potrivit consultanților touroperatorului DAL Travel, cererea pentru circuitele de toamnă înregistrează o creștere de 35 la sută, până la ora actuală, față de anul precedent. Printre cele mai solicitate destinații de toamnă se numără Vietnam, Laos și Cambodgia, Turcia, Iran, Israel și Iordania, Australia, Noua Zeelandă și Tasmania, Scoția (pentru admirarea Aurorei Boreale), Mexic, Cuba, Coreea de Sud și Japonia. De asemenea, au fost extrem de solicitate Sri Lanka și Maldive, respectiv Argentina, Uruguay și Brazilia.

Iran rămâne în continuare o destinație sigură pentru turiști, DAL Travel având grupuri care deja s-au întors ori sunt în această țară și nu au întâmpinat nicio problemă. Un următor circuit, ”Pe urmele padișahilor și a Șeherezadei” – Marele circuit al Iranului, va avea loc în perioada 1 – 14 noiembrie Persia, cu istoria sa de peste 4.000 de ani, reprezintă una dintre cele mai vechi și bogate culturi din lume, cu legendele și poveștile Seherezadei care ne-au încântat copilăria, cu oameni ospitalieri, orașe pline de istorie, unele aflate pe celebrul „drum al mătăsii”, cu monumente și vestigii care vă vor transpune în trecut, imaginându-vă puternicele regate ale mezilor și perșilor, pe Alexandru cel Mare, puternicele triburi arabe sau hoardele mongole ale lui Gingis Han sau Timur Lenk. Iranul este țara uneia dintre cele mai vechi și bogate culturi din lume, unde a profețit Zoroastru, unde au creat Omar Khayam și Havez, Avicenna și Musaai-Khwarizmi. Prețul acestui circuit este de 2.140 de euro de persoană, iar turiștii trebuie să prezinte o adeverință de vaccinare sau un test.

DAL Travel Iran

Românii iubesc deja Extremul Orient, regiune care a fost practic închisă pentru turiști în ultimii doi ani. Astfel, DAL Travel a lansat circuitul ”Misterioasa Indochină”, care include Vietnam, Laos și Cambodgia. Un periplu amplu prin Indochina, un tărâm plin de mister, aproape necunoscut lumii moderne, cu oameni calzi și primitori, care începe cu străvechea civilizație lacustră a Vietnamului, un amestec de culturi care se îmbină între fluvii și râuri, între jungle și plaje, între temple vechi și zgârie nori moderni, continuă cu exoticul și misteriosul regat laoțian, care păstrează romantismul tradiției și se încheie triumfal cu una dintre noile minuni ale lumii moderne, Templul Angkor Wat din Cambodgia. Ca noutate față de anii trecuți este inclusă și vizitarea Deltei Mekongului, “Bolul de orez” al Vietnamului, un loc cu o varietate amețitoare, o lume a apei care se mișcă pe ritmurile marelui fluviu, unde bărci, case și ”piețe” plutesc pe nenumăratele râuri și canale care străbat peisajul precum arterele unei inimi sănătoase! Sintetizând diferențele culturale dintre cele trei țări, se spune că „Vietnamezii plantează orezul, cambodgienii se uită cum crește orezul, iar laoțienii ascultă cum crește orezul!”. Circuitul durează 18 zile, având loc între 26 octombrie și 12 noiembrie, și costă 4200 de euro de persoană. Este bine de știut că în cazul Laosului și al Cambodgiei se mai cer ori adeverință de vaccinare, ori test.

DAL Travel Vietnam

Printre destinațiile care nu mai solicită nimic la intrarea în țară se numără Israel, Iordania, Marea Britanie (inclusiv Scoția) și Mexic.

Mexic domină și sezonul de toamnă, DAL Travel având doar pe această destinație sute de turiști pe mai multe circuite, care include Mexic sau combinații cu mai multe țări, precum Cuba.

”Mister, muzică, dans și exotism” este un circuit dedicat atât Mexicului, cât și Cubei, care va avea loc între 16 noiembrie și 1 decembrie și va costa 3.375 de euro. Printre obiectivele incluse se numără Mexico City, Teotihuacan, Cholula, Puebla de los Angeles, Canionul Sumidero, Palenque, Campeche, Uxmal, Chichen Itza, Cancun, Havana sau Varadero. Specialiștii DAL Travel au reușit să îmbine în mod armonios o incursiune în străvechea civilizație mayașă, într-un spațiu plin de mister, pe urmele aztecilor și conquistadorilor, într-o lume plină de culoare și ritmuri alegre, cu sombreros și mariachi, cu hedonismul cubanez, cu dansatoare focoase și telenovele, cu plaje fierbinți și vegetație luxuriantă, cu rom și tequila. Vă vor fi alături „umbre” ale trecutului, precum Pancho Villa sau Che Guevara care vă vor spune povestea colonială și nu numai, a acestor locuri încărcate de o istorie zbuciumată. Hasta pronto Mexico! Hasta pronto Cuba!

Cine dorește să viziteze doar Mexic, are ocazia unui circuit special, deja traditional, ”Pe urmele aztecilor și mayașilor”, care va avea loc în perioada 26 noiembrie – 10 decembrie. Turiștii vor descoperi cea mai nordică țară vorbitoare de limbă spaniolă din America Latină, vor fi încântați de spectacolul vieții pline de pitoresc și culoare, cu muzică ritmată care se aude aproape de peste tot. Se va pătrunde treptat în zona de vegetație spectaculoasă din climatul subtropical mexican, un peisaj exotic, dominat de grandoarea vulcanilor legendari Popocatepetl și Iztaccihuatl, în contrast cu frenezia orașelor cosmopolite și ne vom încheia periplul în Yucatan, paradisul turistic caraibian. Panorama culturilor precolumbiene este uluitor de vastă, revelată nouă printr-o succesiune de situri de conservare, cu vestigii istorice extrem de evocatoare.

Una dintre destinațiile mult așteptate pentru redeschidere sunt Japonia și Coreea de Sud, ambele primind în prezent turiști fără nicio problemă. Cel mai solicitat circuit pe aceste destinații este ”Incursiune în Orientul Îndepărtat”, care va avea loc timp de 15 zile, între 27 noiembrie și 11 decembrie, iar un turist va plăti 3.680 de euro. Asia fascinează, uimește, te învăluie în tradiții, te ancorează în modernitate și te ispitește cu tehnologia de vârf și cu o mulțime de atracții inedite. Turiștii o pot trăi, vizita și gusta într-un circuit prin cosmopolitele capitale Seoul și Tokyo, și care vă va dezvălui o parte dintre cele mai importante comori asiatice. Dacă spunem Coreea de Sud și Japonia, ne gândim la tehnologia cea mai avansată, construcțiile cele mai îndrăznețe și oamenii pentru care munca este un cult, iar tradițiile o a doua religie. Mai adăugăm noi povești despre samurai, shoguni, gheișe și temple zen, amănunte despre istoria lor veche și zbuciumată, o natură incredibil de frumoasă, arhitectura tradițională care reflectă filozofia acestor popoare, bazată pe echilibrul și armonia clădirilor cu mediul natural în care sunt construite, simbolismul grădinilor și calmul transmis de ceremonia ceaiului, pentru o experiență completă, într-un circuit deosebit.

Un alt circuit de toamnă care atrage turiștii cu venituri ceva mai mari este Expediție în Oceania: Dragonii asiatici, Țara Cangurilor, Muntele Cook și diavolul Tasmanian, care include Australia, Noua Zeelandă, Tasmania și Singapore. Mai mult decât o călătorie, o adevărată expediție pe cel mai mic continent al lumii ocupat de un singur stat, Australia, într-o minunată țară insulară, Noua Zeelandă, într-o lume aparte, frumoasă, veselă, în care fiecare zi aduce ceva complet nou pentru europeni, de la canguri și koala, la Opera din Sydney, de la Munții Albaștri la Marea Barieră de Corali, de la aborigeni și maori, la cowboy, de la Auckland la Christchurch, de la pinguini la cazinoul din Melbourne, de la Hobart, la diavolul tasmanian, tot mai aproape de locul în care soarele răsare. Acest circuit are o durată de 23 de zile, începe pe 7 noiembrie și costă 7.340 de euro.toamna, sezon, circuite, dal travel, crestere, cererere

DAL Travel Australia

„Dacă vara, mulți turiști se orientează către țările mediteraneene și aleg sejururi de odihnă, toamna revine sezonul circuitelor. Din ce în ce mai mulți turiști români au un apetit pentru călătorii și cunoaștere. De altfel, am observat o creștere a interesului pentru circuitele care combină între două și mai multe țări. Creșterea cererii se datorează eliminării restricțiilor dar și interesului mare pentru astfel de destinații. Turiștii apreciază mult creativitatea și devin din ce în ce mai pretențioși atunci când achiziționează un pachet turistic. Mulți dintre ei au mai vizitat o parte din destinații și știu ce așteptări au”, subliniază Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*