Jocuri de noroc online: Top 5 sfaturi pentru începători

Imagine de Aidan Howe de la Pixabay

Sfaturi pentru a te distra la maxim atunci când joci pentru prima dată pe o platformă de iGaming!

Jocurile de noroc se numără printre cele mai populari modalități de divertisment încă din Antichitate, dovezi ale existenței acestora fiind găsite în China, Roma și Grecia Antică. De-a lungul timpului, jocurile de noroc au evoluat, pe lângă îmbunătățirea modului de joc, acestea devenind accesibile pe scară largă, în special datorită platformelor de iGaming, începând cu anul 1996.

Astăzi, în mediul digital, jucătorii beneficiază de oferte atractive, cu bonusuri multiple, inclusiv bonus fără depunere, promoții și turnee regulate, selecții extinse de jocuri, precum și opțiuni inovative de distracție, așa cum sunt jocurile show cu dealeri reali. Atunci când ești nou în această industrie trebuie să ții cont de o serie de aspecte, astfel încât experiență de joc să fie cât mai completă.

Recomandări pentru jucătorii care accesează prima dată o platformă online cu jocuri de noroc

Jocurile de noroc sunt legale pe teritoriul mai multor state ale lumii, printre care se numără și România (situația a fost reglementată prin OUG nr. 77/2009, HG nr. 298/2013, OUG nr. 20/2013, OUG nr. 92/2014 și HG nr. 111/2016). Prin urmare, toate platformele online cu jocuri de noroc care prezintă logo-ul ONJN și o licență validă emisă de această instituție îi oferă jucătorului garanția că va juca într-un mediu autorizat de autoritățile române.

Înainte de a alege o platformă (sau mai multe) de iGaming, primul lucru pe care trebuie să îl realizeze un jucător este să acceseze site-ul pentru a se familiariza cu regulile cazinoului, cu selecția de jocuri, oferta de bonusuri și promoții, programele dedicate jucătorilor fideli și pentru a verifica termenii și condițiile operatorului de jocuri de noroc.

Atunci când ești începător la jocurile de iGaming este indicat să te asiguri că ai înțeles ce înseamnă cât mai exact jocurile de noroc și care sunt avantajele și dezavantajele acestora.

  1. Activează ofertele promoționale doar după citirea termenilor și condițiilor

Fiecare bonus sau promoție a cazinoului este condiționată de îndeplinirea anumitor termeni, denumiți cerințe de rulaj. În funcție de aceste condiții, un bonus poate fi încasat mai rapid sau poate să nu fie rulat niciodată. Nu activa niciun bonus care impune un rulaj consistent (peste 25x) și verifică întotdeauna dacă rulajul implică atât bonusul, cât și depunerea.

  1. Bonusurile cu rotiri gratuite nu participă la câștigarea jackpoturilor

Șansa de a câștiga un jackpot este 1 la 50/100 de milioane, iar atunci când revendici un bonus cu free spins, acesta nu poate fi folosit la câștigarea unui jackpot. Sunt luate în considerare numai rotirile plătite cu bani reali, așa că, folosește bonificația doar la acele jocuri care îți permit rularea rundelor gratuite.

  1. Jocul demo este avantajos din toate punctele de vedere

Majoritatea platformelor de iGaming oferă opțiunea de testare gratuită a jocurilor de sloturi și a unora dintre jocurile de masă RNG. În acest fel, jucătorul poate să observe mecanismul de joc, modul de pariere, randamentul jocului și care sunt șansele reale de câștig. Atunci când îți dorești să înveți cum să joci, jocul pe bani virtuali constituie cea mai bună soluție.

  1. RTP-ul (nivelul de plăți) îți spune și care este avantajul casei

Fiecare joc dispune de un RTP (procentul de bani care pot fi câștigați de jucător din suma pariată), această indicând și care este avantajul casei (impus de cazinou pentru toate jocurile din portofoliu). Astfel, dacă un joc are un RTP de 97 la sută, de exemplu, acest lucru înseamnă că jucătorul poate obține înapoi 97 Ron dintr-un pariu de 100 Ron, iar 3 Ron vor merge la cazino (avantajul casei).

Cu cât este mai ridicată valoarea RTP-ului, cu atât sunt mai mari șansele ca suma pe care o poate câștiga jucătorul pe termen lung să fie mai mare. De asemenea, volatilitatea jocului (mică, medie, mare) este un indicator al frecvenței cu care pot fi declanșate combinații cu câștiguri mari.

  1. Depunerile online sunt taxate cu 2 la sută în România

Fiecare depozit în bani reali constituit de jucător este taxat cu un procent de 2 la sută din sumă (taxă pe viciu, se virează către bugetul statului), așa că, atunci când se efectuează o depunere, jucătorul trebuie să țină cont de acest aspect. Mai mult decât atât, fiecare sumă retrasă din contul de joc este taxată, în funcție de valoare, cu un procent cuprins între 3 la sută și 40 la sută (impozit care se reține la sursă, fiind virat către bugetul de stat).

Cel important sfat pentru începători este că jocurile de noroc sunt o sursă de divertisment înainte de toate, iar nu o modalitate de a obține câștiguri pe termen lung. Așa că, distrează-te!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*