În weekend, „Caravana filmului românesc” ajunge pe stadionul din Călan

SUPRAVIEȚUITORUL Regia: Sergiu Nicolaescu

„Caravana filmului românesc” ajunge la acest final de săptămână pe stadionul din Călan – Baza Sportivă Victoria. Dar nu cu fotbaliști, ci cu vedete de film garantate. Și cu multă acțiune, marca Sergiu Nicolaescu. Dar și cu mult umor, marca Nae Caranfil. Cu filme pentru toată familia. Iar intrarea e gratuită. Acțiunea începe la ora 21.00.

Începem pe 13 august, cu „Supraviețuitorul”. O peliculă care te ține cu sufletul la gură, căci la ruleta rusească pe care o joacă personajele, nu știi niciodată dacă unicul glonț va porni pe țeavă, atingându-și mortal ținta. Celebrul Comisar Moldovan, polițistul de aur al epocii interbelice românești, eroul filmelor polițiste din anii ’70, semnate de Sergiu Nicolaescu, revine în această peliculă din 2008. Între timp a trecut prin închisoarea comunistă, dar a aterizat tot în anturajul unor aventurieri lihniți după bani și după femei frumoase, precum Loredana sau Ileana Lazariuc. Pe scurt, acțiune la tensiune maximă! Adică jocul cu moartea.

Pe 14 august ne relaxăm cu comedia Filantropica. Mai exact, râdem cu hohote (și cu o lacrimă în colțul ochiului), privind lumea afacerilor cu cerșetori închipuiți, manevrați de tartorul milosteniilor aranjate, aducătoare de bani. „Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primește pomană”, spune cinic șeful bandei de exploatatori ai milei oamenilor, interpretat de inegalabilul Gheorghe Dinică. Un iureș de întâmplări comice, scrise și regizate cu vervă de Nae Caranfil. Și o victimă inocentă a acestui mecanism bine uns, interpretat cu antren de Mircea Diaconu. Mașinăria milei, poate singura ce funcționează fără cusur, în noua lume românească postcomunistă.

Pe 15 august încheiem plăcuta noastră întâlnire de weekend cu comedia Poker. Ce îi leagă pe patru băieți care chiulesc conștiincios de la școală? Un joc de cărți. Cu timpul, pokerul devine o parte importantă din viața acestor bărbați care nu își ratează existența, ci, dimpotrivă, gustă ce este mai bun în viață. Cei patru prieteni ajung să ocupe poziții semnificative în societate: unul devine un senator întreprinzător, altul, un chirurg bine conectat, al treilea se face mafiot, iar ultimul, un arhitect cu bani. Și, ca orice pokerist adevărat, fiecare speră că îi păcălește pe ceilalți și că își trage sieși potul cel mare. Când, de fapt, altcineva are mereu asul în mânecă. C-așa-i în poker!

La toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*