Atenționare de călătorie în Spania: Coduri galben, portocaliu și roșu de caniculă și furtună

Frigiliana, Andaluzia, Spania. FOTO Cătălin Legănel

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenția Meteorologică spaniolă a emis coduri galben, portocaliu și roșu de caniculă, valabile pentru aproape toată țara, cu excepția zonei de nord (Galicia și Cantabria), precum și furtuni (rafale puternice de vânt) în anumite zone, în perioada 11-12 august 2021.

Astfel, potrivit MAE:

11 august 2021:

 • Cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi în jur de 40 grade Celsius) pentru Andalucia, Aragon (plus furtună), Castilla la Mancha, Cataluña, Extremadura;
 • Cod galben de caniculă (cu temperaturi în jur de 38 grade Celsius) – anunțat pentru Insulele Baleare, Castilla y Leon (plus furtună), Comunitatea Madrid, Regiunea Murcia, Comunitatea Forală Navarra, La Rioja (plus furtună).

12 august 2021:

 • Cod roșu de caniculă (cu temperaturi în jur de 42 grade Celsius) – anunțat pentru Aragon și Cataluña;
 • Cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi în jur de 40 grade Celsius) – anunțat pentru Castilla y Leon, Castilla la Mancha, Extremadura, Comunitatea Madrid, Comunitatea Forală Navarra, La Rioja;
 • Cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38 grade Celsius) – anunțat pentru Insulele Baleare, Cantabria, Regiunea Murcia, Țara Bascilor, Comunitatea Valenciană.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca cetățenii români să consulte în permanență informațiile publice comunicate de autoritățile spaniole.

De asemenea, în caz de urgență, se recomandă cetățenilor români care se află în zonele afectate să contacteze autoritățile competente, apelând telefonul de urgență 112.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Secției Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție și următoarele linii telefonice de permanență în funcție de regiune:

 • Secția consulară din cadrul Ambasadei României la Madrid: +34 669.362.202
 • Consulatul General Barcelona: +34 661.547.853
 • Consulatul General Sevilla: +34 648.212.169
 • Consulatul General Bilbao: +34 608.956.278;
 • Consulatul Castellon de la Plana: +34 677.842.467
 • Consulatul Ciudad Real: +34 609.513.790
 • Consulatul Zaragoza: +34 663.814.474
 • Consulatul Almeria: +34 682.733.408

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/avisos?w=mna, http://madrid.mae.ro/, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*