Situl Sarmizegetusa Regia se redeschide pentru vizitatori, dar se poate ajunge doar pe jos!

Sarmisegetuza Regia. FOTO CJ Hunedoara

Situl Sarmizegetusa Regia își reia programul de vizitare începând cu data de 4 august. Drumul Județean 705A, care face legătura între Orăștie – Costești – Sarmizegetusa Regia, rămâne în continuare închis traficului auto pe sectorul cuprins între Remiza Valea Albă (km 33+370) și parcarea de la intrarea pe aleea pietonală.

Vizitatorii pot lăsa autoturismele sau autocarele la intersecția de unde se intră în zona numită ”Valea Albă” și de aici își pot continua drumul pe jos (circa 5,5 kilometri) până la Sarmizegetusa Regia.

Șoferilor li se recomandă atenție sporită în zonele semnalizate de pe DJ 705A în care există surpări de maluri. La circa un kilometru în amonte de Costești, pe o porțiune de drum de circa 30 de metri se circulă doar pe o singură bandă.

Reamintim că, în cursul săptămânii trecute, în urma fenomentelor meteo extreme produse în zona Munților Șureanu, au avut loc alunecări de teren pe versantul Fețele Albe care au blocat complet accesul auto și pietonal pe DJ 705A, în zona Valea Albă. De asemenea, pe zona pietonală instituită pe sectorul din drumul județean DJ 705A, între km 36+525 – 37+370, s-au semnalat alte două alunecări de teren care au îngreunat accesul.

În zonă se lucrează în continuare la înlăturarea pământului, bolovanilor și a resturilor vegetale desprinse de pe versanți. Totodată se lucrează și la refacerea corpului de drum distrus de apele învolburate.

DJ 705A Orăștie – Costești – Sarmizegetusa Regia, rămâne închis temporar circulaţiei rutiere până la restabilirea stării de normalitate, de la km 33+370 și până la 37+370, de la intrarea pe Valea Albă (remiză) până la intrarea pe drumul pietonal (barieră).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*