A 16-a ediție a Nopții Europene a Muzeelor: program online sau adaptat restricțiilor privind circulația pe timp de noapte

Muzeul Național de Istorie a Moldovei. FOTO Facebook

Peste 60 de muzee şi operatori culturali s-au înscris pentru a sărbători, astăzi, a 16-a ediție a Nopții Europene a Muzeelor. O parte își așteaptă vizitatorii cu porțile deschise, însă doar până la ora 21.00, cel târziu, programul fiind adaptat la noua legislație guvernamentală, referitoare la activitățile cu public și restricționarea circulației pe timp de noapte.

„O veste încântătoare este că veți putea luate parte la Noaptea Muzeelor și de acasă! Mai multe muzee și spații culturale sunt gata să abordeze evenimentul în mediul online. Așa că vă așteaptă cu diferite activități interactive pe conturile Social Media și pe website-urile proprii! Vă puteți bucura, din confortul casei, spre exemplu, de tururi virtuale, conferințe și ateliere creative sau chiar de masterclass-uri digitale”, au transmis reprezentanții Ministerului Turismului.

Cei interesați pot afla mai multe informații consultând oferta Nopții Muzeelor, care poate fi accesată pe pagina https://noapteamuzeelor.org sau pe canalele de comunicare ale instituțiilor culturale implicate.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronată de Consiliul Europei, UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european, în România de către Rețeaua Națională de Muzeelor (RNMR), fiind cel mai important și extins eveniment muzeal dedicat publicului, așteptat de fiecare dată cu mare interes. Ediția din acest an trebuia să aibă loc în luna mai, însă, în contextul epidemiologic actual, provocat de pandemia globală cu virusul SARS-CoV-2, organizatorul a decis reprogramarea ei, pe data de 14 noiembrie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*