În Anul Centenar, Târgul Produs de Cluj ajunge în Alba Iulia, orașul Marii Uniri

Târgul Produs de Cluj ajunge în Alba Iulia

Asociația „Produs de Cluj”, entitate care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, realizează în această perioadă un adevărat tur de forță prin principalele orașe ale Transilvaniei.

Dacă la finalul săptămânii trecute caravana târgului a fost prezentă la Oradea, în weekendul 4-6 mai, aceasta va poposi în municipiul Alba Iulia, în zona bazinului olimpic din localitate.

„Ne bucurăm că săptămâna trecută am ajuns la Oradea, unde am trăit momente de excepție, alături de locuitorii care au ales să petreacă timp de calitate alături de noi. Mai mult, pe lângă orădeni, în târg au fost prezenţi mulţi turişti veniţi în minivacanta de 1 mai, care au profitat de prezenţa noastră pentru a achiziţiona suveniruri. În aceste moment pregătim deschiderea târgului din Cetatea Unirii, locație în care ne vom întoarce plini de emoţie deoarece, într-un fel, refacem drumul parcurs de înaintaşii noştri acum un veac pentru a fi mărturisitori ai dorinţei de Unire. Vrem să fim parte la momentul aniversar aşa cum ştim, motiv pentru care aducem cu noi o parte din ceea ce înseamnă spiritualitatea locală, tradiţia şi cultura străbună”, apreciază Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

La fel ca şi în capitala județului Bihor, la Alba Iulia vor fi prezenţi circa 60 de artizani renumiţi, care vor expune ii şi cămăşi tradiţionale, bijuterii lucrate de mână, curele şi haine din piele, obiecte şi jucării sculptate în lemn, precum şi sticlă tradiţională. Micii fermieri vor aduce cu ei produse tradiţionale din lapte şi din carne, uleiuri presate la rece din Luna şi Turda, miere de albine, prăjituri, ciocolată de casă şi turtă dulce. Zilnic, pe scena special amplasată vor avea loc spectacolele folclorice susţinute de către artişti din judeţul Cluj. Pentru momentele de relaxare vizitatorii vor avea la dispoziţie un modern parc de distracţii şi activităţi special concepute pentru delectarea celor mici.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*