„Cu moștenirea-n suflet”, un eveniment în satul maramureașean Breb

Coconii din Breb vă așteaptă în mijlocul lor

Ceri care vor să vadă viața dintr-un sat maramureșan, alături de o samă de oameni ce prețuiesc frumosul moștenit de la cei mai vechi sunt așteptați în satul Breb.

Ce poate fi mai frumos decât o zi în care să-ți retrăiești propriile amintiri ‘’de la țară’’; alături de oameni ce se știu bucura de portul popular, de o hore și un joc la șură, de o tocană cu brânză și-o brozbuță ori jumară tradițională, în mijlocul meșterilor din sat, făcându-ți propriul suvenir ori încercând un sarsam (unealtă) pentru lucru cu fânul.

Cei care vor să participe la acest eveniment sunt așteptați pe 15 iulie, începând cu ora 10.30 la Sfânta Liturghie (pentru a înțelege sufletul moroșanului) iar apoi de la ora 13.00 la Ansamblul Muzeistic Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril pentru a descoperii cum bate inima unui moroșan.

În cadrul evenimentului, înconjurați de ceea ce îi reprezintă, „Coconii din Breb“, vor lansa ghidul turistic „Descoperă Zestrea Brebului“, primul lor proiect în cadrul fundației ”Noi Orizonturi”.

Organizatori sunt Parohia Ortodoxă Breb, Centrul Local de Informare Turistică Ocna Șugatag și Fundația ”Noi Orizonturi”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*