Oferte tentante pentru Delta Dunării și Dobrogea de Nord. Cum poți să te bucuri de sărbătorile de iarnă pe rit vechi într-un peisaj de basm

Munții Măcinului. FOTO Cătălin SCHIPOR

Asociaţia de Management al Destinației Turistice Delta Dunării și-a propus să-i unească pe toţi, pentru promovarea noului concept care ar putea fi brandul deceniului şi cel mai important pariu câştigat cu turismul din România, adăugând sezonul rece la oferta deja existentă din Delta Dunării şi Dobrogea de nord.

Municipiul Tulcea, ca reşedinţă de judeţ poate asigura cele mai multe locuri de cazare, chiar şi pe timp de iarnă, iar de aici se poate porni spre alte zone turistice, în excursii tematice, turism eonologic, cultural-istoric sau ecumenic.

De asemenea, la Murighiol, Jurilovca și Sarichioi sunt posibilităţi de cazare pe timp de iarnă şi se pot face atât excursii pe apă, dacă şi vremea permite, dar şi în zona continentală, în localităţile învecinate.

Sarichioi este unul dintre cele mai frumoase sate tradiţionale dobrogene, unde comunitatea locală a păstrat nealterate tradiţii milenare. Este așezat pe malul celui mai mare lac din țară, Lacul Razelm sau Razim și în vecinătatea Cetății Enisala.

Jurilovca, atrage deja mulți turiști anual, iar de acolo se poate ajunge la Vişina, sat tradiţional scos din anonimat de o serie de programe culturale implementate aici de oamenii locului, în ultimii trei ani. Dar şi cetăţile din zonă pot fi vizitate, Argamum sau Enisala, iar Capul Doloşman oferă o privelişte unică iarna, mai ales pentru pasionaţii de artă fotografică.

În nordul zonei continentale, comuna Luncaviţa oferă, de asemenea, foarte multe noutăţi celor care vor să descopere tradiţiile comunităţilor din Dobrogea de Nord, iar Munţii Măcin, care până acum au fost aproape ignoraţi, pot deveni alternativa pentru turiştii care vor să descopere noi destinaţii în România.

Municipiul Tulcea, Mahmudia, Jurilovca, Sulina, Sfântu Gheorghe şi Crişan oferă posibilităţi de cazare şi în anotimpul rece, acolo unde pensiunile sau hotelurile şi-au asigurat sisteme de încălzire şi au decis să păstreze personalul pe toată durata anului, iar un astfel de program îi ajută şi pe ei, dar şi pe oamenii care lucrează în industria ospitalităţii, în Delta Dunării.

Crăciunul și Revelionul, pe nou și pe vechi, cu meniu de peşte sau din carne de oaie, schimbul de turişti şi de tradiţii, între cele 14 comunităţi din Dobrogea, excursii pe urmele istoriei milenare şi peisaje nemaiîntâlnite, pe timp de iarnă, sunt câteva dintre ofertele noului program lansat de Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării. Provocarea este adresată tuturor celor implicaţi în turism în această regiune, dar şi celor care au activităţi conexe, precum transportul pe apă sau agricultura bio şi eco, industria alimentară şi meşteşuguri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*