S-a deschis Centrul de Informare Turistică din județul Mureș

S-a deschis Centrul de Informare Turistică din județul Mureș

Turiștii care vizitează municipiul Târgu-Mureș vor avea la dispoziție, începând de vineri, 21 august, un centru de informare turistică modern. Centrul de Informare Turistică al județului Mureș a fost amenajat de către Consiliul Județean Mureș și Asociația Visit Mureș la parterul Palatului Culturii, cel mai vizitat obiectiv turistic din Târgu-Mureș.

„Județul Mureș are o mulțime de atracții turistice, dar promovarea acestora nu este suficient. Următoarele planuri vizează dezvoltarea infrastructurii turistice. De curând a fost inaugurat traseul Via Transilvanica din județul Mureș și am făcut primele demersuri administrative pentru a dezvolta două trasee pentru biciclete, unul pe Valea Nirajului și celălalt în zona de câmpie”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

Turiștii vor beneficia în cadrul Centrului de servicii de informare specifice, respectiv informații despre principalele obiective turistice din județ, trasee recomandate pentru diferite tipuri de turism activ, cultural, religios, balnear sau de agrement precum și date legate de oportunitățile de cazare și servire a mesei. Informațiile vor fi oferite de reprezentanții Asociației Visit Mureș, în mai multe limbi, dar turiștii vor avea și posibilitatea de a consulta materiale informative puse la dispoziție de birourile de informare turistică din județ. De asemenea, va exista posibilitatea consultării hărții interactive a județului Mureș prin info-kiosk-ul montat în cadrul centrului iar cei care doresc vor putea descărca aplicația Visit Mureș pentru a avea la dispoziție informații în timp real despre zonele pe care le vizitează.

„Acest Centru este important deoarece începând de azi turiștii pot obține informații direct de la angajații noștri și nu doar prin aplicații online. Deși din cauza pandemiei turismul internațional nu este favorizat, trebuie să se pună accent pe turismul intern ceea ce reprezintă o provocare, în sensul că trebuie să le arătăm concetățenilor noștri care sunt valorile județului. Eu îi invit pe toți locuitorii județului și nu numai, să descopere atracțiile zonei noastre și îi asigur că pot găsi informații noi și interesante despre locuri pe care nu le cunoșteau până acum”, a spus managerul Asociației Visit Mureș, Szőcs Levente.

El a făcut un apel către operatorii și proprietarii de obiective turistice în județ care doresc să fie promovați în cadrul Centrului să contacteze asociația pentru ca materialele lor de promovare să poată ajunge mai ușor la turiști.

Turiștii vor putea obține informații de la Centrul de Informare Turistică al județului Mureș în fiecare zi a săptămânii în intervalul orar 09.00 – 17.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*