Atenționare de călătorie în Belarus: Pe fondul evoluțiilor politice pot să apară situații cu implicații pentru călători

Belarus: Pe fondul evoluțiilor politice pot să apară situații cu implicații pentru călători

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Belarus că, pe fondul evoluțiilor politice cu dinamica impredictibilă, la Minsk și în majoritatea localităților importante din țară pot să apară situații, inclusiv manifestații, care să perturbe buna desfășurare a călătoriilor.

„În consecință, se recomandă cetățenilor români să amâne călătoriile neesențiale, iar celor care sunt prezenți în Republica Belarus în perioada următoare să urmărească regulat anunțurile mass-media pentru a se informa cu privire la evoluțiile locale, să manifeste prudență și să își programeze călătoriile pe teritoriul țării în consecință”, au precizat reprezentanții MAE.

De asemenea, există posibilitatea înăspririi controalelor la punctele de frontieră terestre şi aeroportuare ale Republicii Belarus şi multiplicarea cazurilor de interzicere a accesului persoanelor care nu pot justifica în mod întemeiat scopul călătoriei, inclusiv a jurnaliștilor străini fără o acreditare oficială.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Minsk: +375(17)2927499 şi +375(17)2927399, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Belarus +375291060090.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*