Recomandări pentru tranzitarea frontierei în mini vacanța de 1 Mai

Trafic intens la granițele României în week-end

Având în vedere că urmează un sfârșit de săptămână prelungit când se va sărbători ziua de 1 Mai, din experiența anilor anteriori, în această perioadă se estimează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei, în special la granița cu Bulgaria și Ungaria. În acest sens, la nivelul Poliției de Frontieră Române vor fi dispuse toate măsurile aflate în competență pentru asigurarea unui control operativ.

Pentru fluidizarea traficului, va fi suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor precum și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. Astfel, până luni, 1 mai, aproximativ 3.800 polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control a frontierei de stat, numărul lor putând fi suplimentat la nevoie.

Totodată, dacă situația o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieșire din țară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Reprezentanții Poliției de Frontieră Române vor menține permanent legătura cu autoritățile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune, astfel încât controlul să se desfășoare cu operativitate.

Celor care doresc să petreacă acest sfârșit de săptămână în afara granițelor țării li se recomandă să utilizeze toate punctele de frontieră deschise în regim internațional, cu mențiunea că la granița cu Bulgaria sunt operaționale 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, după cum urmează:

  •  pe raza județului Constanța : PTF Vama Veche, PTF Negru-Vodă, PTF Dobromir, PTF Lipnița;
  •  pe raza județului Călărași: PTF Călărași – Chiciu;
  •  pe raza județului Giurgiu: PTF Giurgiu;
  •  pe raza județului Teleorman: PTF Zimnicea, PTF Turnu-Măgurele;
  •  pe raza județului Dolj : PTF Bechet și PTF Calafat.

De asemenea, la granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere cu specific rutier:

  • pe raza județului Arad: PTF Turnu, PTF Vărșand, PTF Nădlac, PTF Nădlac II;
  • pe raza județului Bihor: PTF Salonta, PTF Borș, PTF Borș II, PTF Valea lui Mihai, PTF Săcuieni;
  • pe raza județului Satu Mare: PTF Urziceni, PTF Petea;
  • pe raza județului Timiș: PTF Cenad.

Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicația Trafic On-line, care poate fi accesată pe pagina de internet a instituției noastre https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/ . Această aplicație prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*